För fler mat- & baktips följ mig gärna på instagram
@jennysmatblogg
Detta behöver du till pajen :
3 dl vetemjöl
125 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten
Fyllningen :
400- 450 gram kycklingfile
2 pkt bacon
3-4 dl creme fraiche ( fetthalt 34 % )
2 msk chilisås
100 gram valfri creme bounjour ost
Salt & peppar
1 dl riven ost
Gör så här :
Ställ ugnen på ca 200 grader.
Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen ( ca 22- 24 cm )
Förgrädda i 10 – 15 minuter, i nedre delen av ugnen.
Stimla kycklingen, och bryn den , klipp ner baconet och bryn även den.
Rör ner creme fraiche, creme bonjour, chilisås.
Och smaka av med salt och peppar.
Låt det sjuda upp tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 20- 30 minuter
Eller tills pajen är gyllene brun.
Serveras tillsammans med en god sallad.
Jag förstod ju redan när jag läste receptet att denna skulle vara god men jag anade inte hur god den skulle bli! Hela familjen älskade den och när vi ska ha gäster nästa gång ska vi bjuda på den 🙂
Vilken creme binjour smak rekommenderar du?
Vilken crème bonjour skulle du rekommendera till den här pajen?
Alla Creme bonjour är goda.
Har för mig att jag har vitlök & örter i denna. Välj en ni gillar bara 😀
Alla Creme bonjour är goda.
Har för mig att jag har vitlök & örter i denna. Välj en ni gillar bara
Typ flygande Jakob paj. Bara lite banan å jordnöt så
Kommer absolut testa denna men det får bli med glutenfri pajdeg 🙂
En liten fråga…. fyllningen blir så himla rinnig.
Mer som en pastasås är fyllning i paj.
Har du något tips?
Ett medelstort ägg per dl ”sås”.
Jag har också problemet med en rinnig fyllning.. :/
TACK Jenny för att du gjort matlagning roligt igen! Älskar dina veckomatsedlar, underlättar vår matlagning enormt!!
Då får du nog ställa in den ett tag till i ugnen- så fixar det sig 🙂
Tack
Ska den gräddas i nedre delen av ugnen så också eller i mitten…?
Mitten 🙂
Hur många portioner är receptet för? 🙂
Beror på hur mkt man äter. Kanske 5 personer? 🙂
Är det typ chilisås som i stil med heinz eller felix, sån mer ”tomatig” eller är det sweetchilisås som du använt i receptet? 🙂 Tack för fina recept!
Om fyllningen känns för rinnig går det nog reda av med lite maizena eller liknande skulle jag tro… Tack Jenny för en mycket inspirerande blogg brkar titta här när jag ska göra mina matsedlar, kanoners!
Tips: Om man steker iordning bacon och kyckling innan, så att det hinner svalna innan man blandar det med creme fraichen, gör också så att det inte blir så ”rinnigt”.Man gör ju så till tex varm smögåstårta för att slippa rinnigheten.
Kan man använda lätt créme fraishe?
Ja,
Hej!
Kan man göra denna dagen innan man ska äta den? Och sen bara värma den i ugnen innan man ska äta, eller blir den torr och tråkig tror du?
Tack för massa goda recept!
Den är godast att göra samma dag, men funkar dagen innan. 🙂
[…] : Laxgryta med kokt potatis Tisdag : Biffar med chunkypesto Onsdag : Kyckling & baconpaj Torsdag : Krämig & smakrik skaldjurssoppa Fredag Gorgonzolapasta med […]
Den här blev en stor favorit här hemma! 🙂 använde Creme bonjour grekisk vitlöki,mums!
[…] ( vegetariskt ) Tisdag : Hemmagjorda fiskpinnar med potatismos Onsdag: Thaistroganoff Torsdag: Kyckling & Baconpaj […]
Hej, hur mycket bacon?
2 packet = ?
Tacksam för svar.
Hej Lena
två paket är cirka : 280 gram
Jag glömde köpa bonjour.. går det utan? Kan jag ersätta med något? ?
Jättegod! Tog tacosmak på osten och minskade till 2 dl Cream fraiche då jag använde en mindre form med högre kanter. Jag la även till en hackad röd paprika. Kommer definitivt göra denna många gånger till!
Detta provar jag med förtjusning men jag lade till färska champinjoner i klyftor som jag stekte med det andra ❤️ Kommer nog att bli gott 👍🏼❤️
Jättegod paj, alla älskade den
Försöker dela ditt recept men det går inte?