Kyckling och baconpaj

För fler mat- & baktips följ mig gärna på instagram
@jennysmatblogg

paj

Detta behöver du till pajen :

3 dl vetemjöl
125 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten

Fyllningen :
400- 450 gram kycklingfile
2 pkt bacon
3-4 dl creme fraiche ( fetthalt 34 % )
2 msk chilisås
100 gram valfri creme bounjour ost
Salt & peppar

1 dl riven ost

Gör så här :
Ställ ugnen på ca 200 grader.
Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen ( ca 22- 24 cm )
Förgrädda i 10 – 15 minuter, i nedre delen av ugnen.
Stimla kycklingen, och bryn den , klipp ner baconet och  bryn även den.
Rör ner creme fraiche, creme bonjour, chilisås.
Och smaka av med salt och peppar.
Låt det sjuda upp tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 20- 30 minuter
Eller tills pajen är gyllene brun.

Serveras tillsammans med en god sallad.

paje

14
Prenumerera
Notis om

32 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mia från skåne
10 år sedan

Jag förstod ju redan när jag läste receptet att denna skulle vara god men jag anade inte hur god den skulle bli! Hela familjen älskade den och när vi ska ha gäster nästa gång ska vi bjuda på den 🙂

Lotta
10 år sedan

Vilken creme binjour smak rekommenderar du?

Emma
10 år sedan

Vilken crème bonjour skulle du rekommendera till den här pajen?

Jenny Warsen
Reply to  Emma
10 år sedan

Alla Creme bonjour är goda.
Har för mig att jag har vitlök & örter i denna. Välj en ni gillar bara 😀

Jennys_matblogg
Reply to  Emma
10 år sedan

Alla Creme bonjour är goda.
Har för mig att jag har vitlök & örter i denna. Välj en ni gillar bara

Jenny
10 år sedan

Typ flygande Jakob paj. Bara lite banan å jordnöt så

Annelie
10 år sedan

Kommer absolut testa denna men det får bli med glutenfri pajdeg 🙂

cappicio
10 år sedan

En liten fråga…. fyllningen blir så himla rinnig.
Mer som en pastasås är fyllning i paj.
Har du något tips?

Kocken
Reply to  cappicio
7 år sedan

Ett medelstort ägg per dl ”sås”.

Emelie
10 år sedan

Jag har också problemet med en rinnig fyllning.. :/

TACK Jenny för att du gjort matlagning roligt igen! Älskar dina veckomatsedlar, underlättar vår matlagning enormt!!

Jenny Warsen
Reply to  Emelie
10 år sedan

Då får du nog ställa in den ett tag till i ugnen- så fixar det sig 🙂
Tack

Ct
10 år sedan

Ska den gräddas i nedre delen av ugnen så också eller i mitten…?

Jenny Warsen
Reply to  Ct
10 år sedan

Mitten 🙂

Carolin
9 år sedan

Hur många portioner är receptet för? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Carolin
9 år sedan

Beror på hur mkt man äter. Kanske 5 personer? 🙂

Ella
9 år sedan

Är det typ chilisås som i stil med heinz eller felix, sån mer ”tomatig” eller är det sweetchilisås som du använt i receptet? 🙂 Tack för fina recept!

kristina
9 år sedan

Om fyllningen känns för rinnig går det nog reda av med lite maizena eller liknande skulle jag tro… Tack Jenny för en mycket inspirerande blogg brkar titta här när jag ska göra mina matsedlar, kanoners!

Anna
9 år sedan

Tips: Om man steker iordning bacon och kyckling innan, så att det hinner svalna innan man blandar det med creme fraichen, gör också så att det inte blir så ”rinnigt”.Man gör ju så till tex varm smögåstårta för att slippa rinnigheten.

eva
9 år sedan

Kan man använda lätt créme fraishe?

Jenny Warsen
Reply to  eva
9 år sedan

Ja,

Sandra
9 år sedan

Hej!
Kan man göra denna dagen innan man ska äta den? Och sen bara värma den i ugnen innan man ska äta, eller blir den torr och tråkig tror du?
Tack för massa goda recept!

Jenny Warsen
Reply to  Sandra
9 år sedan

Den är godast att göra samma dag, men funkar dagen innan. 🙂

9 år sedan

[…] : Laxgryta med kokt potatis Tisdag : Biffar med chunkypesto Onsdag : Kyckling & baconpaj Torsdag : Krämig & smakrik skaldjurssoppa Fredag Gorgonzolapasta med […]

Camilla
9 år sedan

Den här blev en stor favorit här hemma! 🙂 använde Creme bonjour grekisk vitlöki,mums!

8 år sedan

[…] ( vegetariskt )  Tisdag : Hemmagjorda fiskpinnar med potatismos Onsdag: Thaistroganoff Torsdag: Kyckling & Baconpaj […]

Lena
8 år sedan

Hej, hur mycket bacon?
2 packet = ?
Tacksam för svar.

jennysmatblogg
Reply to  Lena
8 år sedan

Hej Lena
två paket är cirka : 280 gram

Emma
7 år sedan

Jag glömde köpa bonjour.. går det utan? Kan jag ersätta med något? ?

Angelica
7 år sedan

Jättegod! Tog tacosmak på osten och minskade till 2 dl Cream fraiche då jag använde en mindre form med högre kanter. Jag la även till en hackad röd paprika. Kommer definitivt göra denna många gånger till!

Eva-Lena
6 år sedan

Detta provar jag med förtjusning men jag lade till färska champinjoner i klyftor som jag stekte med det andra ❤️ Kommer nog att bli gott 👍🏼❤️

Birgitta Roos Roos
3 år sedan

Jättegod paj, alla älskade den

Maria
1 år sedan

Försöker dela ditt recept men det går inte?

Nästa inlägg

Smörstekta toast med krämig kräftröra

32
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x