Till 6- 8 personer
Tarteletter
Fyllning :
140 -150 gram choklad Mjölkchoklad eller mörkchoklad jag hade 50 / 50
1/2 tsk kakao
50 gram smör
1/2 msk maizena
2 ägg
3 msk strösocker
140 -150 gram choklad Mjölkchoklad eller mörkchoklad jag hade 50 / 50
1/2 tsk kakao
50 gram smör
1/2 msk maizena
2 ägg
3 msk strösocker
Toppa med hackade nötter / salta eller osaltade
Serveringstips:
Vispad creme fraiche / eller grädde och florsocker
Vispad creme fraiche / eller grädde och florsocker
Gör så här:
Smält choklad och smör över ett vattenbad.
Vispa ägg och socker i en annan skål även den över vattenbad. Och vispa fluffigt.
När smeten börjar tjockna ( ca 82 grader ) så tar du bort den från kastrullen.
Men fortsätt att vispa tills smeten svalar.
Ställ ugnen på 150- 180 grader.
Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten, bara lite i taget och vänd försiktigt ( blanda inte för mkt! )
Rör ihop maizena och kakao i ett litet glas och pudra till sist ner detta i smeten och vänd om försiktigt.
Grädda minipajerna tills chokladen har stelnat och tjocknat till.
Under tiden så hackar du nötterna.
När minipajerna är klara så pudra över lite florsocker och strö över nötterna.
Smält choklad och smör över ett vattenbad.
Vispa ägg och socker i en annan skål även den över vattenbad. Och vispa fluffigt.
När smeten börjar tjockna ( ca 82 grader ) så tar du bort den från kastrullen.
Men fortsätt att vispa tills smeten svalar.
Ställ ugnen på 150- 180 grader.
Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten, bara lite i taget och vänd försiktigt ( blanda inte för mkt! )
Rör ihop maizena och kakao i ett litet glas och pudra till sist ner detta i smeten och vänd om försiktigt.
Grädda minipajerna tills chokladen har stelnat och tjocknat till.
Under tiden så hackar du nötterna.
När minipajerna är klara så pudra över lite florsocker och strö över nötterna.
Servera dem tillsammans med uppvispad creme fraiche eller grädde