Stora blåa maränger


Hemma igen från svärföräldrarna där vi skulle stanna till på en liten fika -det blev istället en riktigt god middag.Och tack för alla era fina kommentarer. Det är jätteroligt att ni tar er tid, och det blir så mycket roligare att blogga 🙂

Men nu till marängerna som jag har lovat recept på.
Dessa är lätta att göra, och blir mycket finare om man skickar i några droppa karamellfärg.
Marängerna bakade vi till Thelmas glasstårta ( som jag tyvärr missade att fota )

 

Maränger är busenkelt att göra, men det finns lite viktiga saker att tänka på. Skåla och visp måste vara rena och torra. Och ingen äggula får komma i vitorna – får då går det inte att vispa den så hård som den ska vara.

Du behöver :

4 äggvitor
3 dl strösocker
1 msk färskpressad citronsaft

10 – 20 droppar karamellfärg.

Gör så här :
Ställ ugnen på 130 grader Separera äggvitorna och lägg dessa i en bunke, häll upp socker och den pressade citronsaften.Vispa länge – du ska vispa äggsmeten så hård att det ska gå och hålla bunken upp och ner utan att den rör sig. Då kan du droppa i karamellfärgen. Men vänd bara i färgen färsiktigt – då blir det en starkare kontrast på vitt och blått. Klicka ut lagom stora maränger på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Eller spritsa om du vill ha dem jämna. Ställ in i mitten av ugnen. och grädda dem i ca 40 – 60 minuter ( det beror ju på hur stora maränger ni har gjort. ) Ibland kan de behöva ytterligare lite tid om man gör större maränger.
De ska vara lite sega i mitten – det är godast

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
My
7 år sedan

Hej!

Aldrig försökt mig på maränger men hade tänkt göra det till sonens kalas. På detta receptet, hur många blir det cirka då?? tänker även för att lättare kunna beräkna tiden.

Tack för en fin blogg och massor av smarriga recept, använder de ofta☺

Nästa inlägg

Omelett med salami

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x