Det här behöver du till 4 portioner.
God som förrätt, men beräkna då mindre portioner.
2 sharlottenlök
2- 3 morötter
smör
2 citroner
7 dl vatten
3 dl grädde
200 gram kräftost ( finns att köpa i tub eller ask )
1 skvätt med koncentrerad skaldjursfond
salt
1-2 kryddmått Cayennepeppar
400 gram skalade kräftor
Färsk dill
Serveras med gott vitlöksbröd.
(olivolja, flingsalt nyriven / nypressad vitlök och oreganokrydda )
(olivolja, flingsalt nyriven / nypressad vitlök och oreganokrydda )
Gör så här :
Ta fram en stor kastrull. Riv morötter, och riv av skalet ( bara det gula ) på citronen och finhacka löken.
Häll ner detta i en kastrullen och bryn det så att de blir mjuka. Tillsätt vatten, grädde och hummerfond och en skvätt pressad citron. Låt små sjuda under tiden du gör vitlöksbröden.
Ta fram en stor kastrull. Riv morötter, och riv av skalet ( bara det gula ) på citronen och finhacka löken.
Häll ner detta i en kastrullen och bryn det så att de blir mjuka. Tillsätt vatten, grädde och hummerfond och en skvätt pressad citron. Låt små sjuda under tiden du gör vitlöksbröden.
(Skär upp bagutter och ringla över rikligt med olivolja, flingsalt och oreganokrydda,
gräddas i ugnen på 225 grader )Rör ner kräftosten, och rör om. Smaka av med salt och lite cayenne.
Strax innan servering vänder du ner skaldjuren . Dessa ska bara bli varma – och inte koka ( då blir de lätt sega. )Häll upp i fina djupa tallrikar, toppa med färsk dill.
Och serveras tillsammans med vitlöksbröd och en klick creme fraiche.
gräddas i ugnen på 225 grader )Rör ner kräftosten, och rör om. Smaka av med salt och lite cayenne.
Strax innan servering vänder du ner skaldjuren . Dessa ska bara bli varma – och inte koka ( då blir de lätt sega. )Häll upp i fina djupa tallrikar, toppa med färsk dill.
Och serveras tillsammans med vitlöksbröd och en klick creme fraiche.
Smaklig måltid !