Efterrätter är alltid roligt att variera – och denna är både enkel och god!
Hemmagjord chokladmousse – med vit choklad
Hemmagjord chokladmousse – med vit choklad
Du behöver till 4-6 portioner :
3 dl vispgrädde
75-100 gram vit choklad
1 ägg
3 dl vispgrädde
75-100 gram vit choklad
1 ägg
Serveras med chokladpinnar och färska hallon.
Gör så här :
Smält chokladen över ett vattenbad – och rör hela tiden så atatt du får en slät smet, och så fort den smält tar du bort den från värmen.
Den får inte bli för varm, utan ska bara vara ljummen då den blandas med ägg och grädde.
Vispa grädden hårt, sedan vispar du ägget i en annan skål.
Rör sedan ner ägget i chokladsmeten.
Och sedan vänder du försiktigt i grädden. Häll upp i fina serveringsglas.
Låt stå i kylskåp i tre timmar innan servering.
Går alldelese utmärkt att förbereda dagen innan.
Den får inte bli för varm, utan ska bara vara ljummen då den blandas med ägg och grädde.
Vispa grädden hårt, sedan vispar du ägget i en annan skål.
Rör sedan ner ägget i chokladsmeten.
Och sedan vänder du försiktigt i grädden. Häll upp i fina serveringsglas.
Låt stå i kylskåp i tre timmar innan servering.
Går alldelese utmärkt att förbereda dagen innan.