Kladdkaksrecept kan man aldrig få för många av. Och det verkar som om det blir regn även idag- en perfekt bakdag. Detta orginalreceptet håller jag mig till, sedan varierar jag därefter gärna toppingen / fyllningar. Då tycker jag att kladdkakan blir som godast 🙂
Gör den gärna kvällen innan, för den ska stå i kylskåp ett par timmar innan servering.
För fler tips på mat & efterrätter följ mig på insta : @jennysmatblogg
( vill du ha toppingen lite mjukare så värm upp kladdkakan lite innan servering )
Det här behöver du , till en stor rund form ca 26 cm.
Detta behöver du :
4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Garnering : 200 gram mjölkchoklad ”Daim”
ströbröd och matfett till smörjning av form
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Bred ut i den smorda och bröade formen och grädda den i 30 minuter. Ställ in i kylskåp i 3-4 timmar.
Under tiden smälter du chokladen ( ev. rör ner lite grädde i chokladen , sa att chokladen blir lite mjukare) detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.
Ställ in ett par timmar i kylskåpet. Vill du att toppingen ska vara mjukare, ta fram en stund innan servering
Servera med grädde och gärna färska hallon. Onödigt gott 😎
Kan jag frysa den här kladdkakan?
Kladdkaka. Är i ugnen men så himla mycket smör o 35 min senare fortfarande rinnig
Är daimkladdkakan laktosfri?