Här var det dags att baka igen igår, och efter att ha rotat runt i skafferiet och kylskåpet så föll valet på Lemoncurd kakor.
Lätta att baka , och inte så många ingredienser 🙂
Dessa fina muffinsformar fick jag av min syster sist hon var här, så dessa bakade jag kakorna i :
Det här behöver du till ca 15- 20 kakor :
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk florsocker
200 gram rumstempurerat smör
Lemoncurd
Gör så här :
Rör ihop alla torra ingredienser till kakan i en bunke.
Tärna sedan ner smöret , och rör ihop till en deg.
Låt stå kallt i kylskåpet i ca 30 minuter.
Ställ ugnen på 175 grader.
Rulla sedan lagom stora bollar av degen, och lägg i muffinsformar på en bakplåt.
Gör en grop med tummen och fyll varje grop med lemoncurd.
Grädda sedan kakorna i mitten av ugnen tills de har fått fin färg. I ca 12 – 15 minuter ( beror lite på hur stora kakor du har gjort )
😀 Godast att äta varma, lemoncurden stelnar / blir lite segare när den svalnat – så de är goda att äta kalla också.
*Går absolut att frysa, och tinas när det är dags för fikagäster.