Denna chokladfudgen med valnötter, är också riktigt goda!!
Passar perfekt att bjuda på nu till Nyårsafton :
Du behöver :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
100 – 150 gram mjölkchoklad
100 gram grovhackade valnötter ( eller mer om man så önskar )
Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull.
låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar ”kul-provet ” .
Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig.
Rör sedan ner honung, och smör , de grovhackade valnötterna och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen.
Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet.
Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25 cm.
Låt detta sedan svalna , och skär lagom stora fina bitar och lägg upp i en skål.
Vilka goda fudge : ) jag tänkte bara fråga, hur länge håller dom i kylskåpet? Håller dom i tre veckor?
Frys dem så håller de i 3 månader:)