Vit chokladfudge med pistagenötter. Hur-Gott-Som-Helst ! 🙂
Jag skar upp min fudge lite för tidigt – därför blev det inte så fina kanter på den.
Men den blev såå God.
Du behöver :
1 dl grädde
3 dl strösocker
100 gram smör
75 gram vitchoklad
1 1/2 dl pistagenötter
Gör så här :
Häll upp grädde, socker och smör i en kastrull. Låt detta koka upp till en 120 grader
Eller tills den klarar kulprovet. Kulprovet är när du tar ca en tsk av den kokande smeten och kyler ner i kallt vatten. Och när du kan forma denna smeten till en mjuk kula
så är det färdig kokat. Ta bort kastrullen från plattan och bryt ner chokladen, rör om tills det blandat sig. Rör sedan ner de skalade pistagenötterna i smeten. Och häll sedan upp smeten i en bakplåtsklädd form. Ca 12*12 cm
Låt fudgen svalna i kylskåp, skär sedan lagom stora bitar när den svalnat ordentligt.
När dom har svalnat och man skurit upp dom, kan fudgen förvaras i rumstemp el ska dom stå i kyl?
I kylskåp 🙂