Mintkola

 
Sedan var det receptet på aftereight-kolan :

 

Du behöver
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
3 msk kakao

Garnering : ca 20 25 after eight bitar.

Gör så här :
Koka upp grädde, socker, kakao och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet”
(D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula ) Då drar du bort kastrullen från plattan. Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på. Lägg ett bakplåtspapper i botten-  för att underlätta när du ska ta upp kolan och skära den i bitar. När du hällt upp kolasmeten så placerar du ut after eight bitar över hela kolan, och efter ca 1 minut så kan du lätt smeta ut chokladen över hela kolan till ett jämnt lager. Låt svalna innan du skär i lagom bitar.

Detta är en favorit hemma hos oss!

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jessica
10 år sedan

Hur många grader skall man koka den till ungefär? Tycker inte det blir bra med kulprov och kokar hellre efter termometer! 🙂

Lisa
10 år sedan

Undrar också temperatur! Har aldrig lyckats med kulprovet…

Jenny Warsen
Reply to  Lisa
9 år sedan

Det beror hur hård du vill ha den. 120 grader?

Emma
9 år sedan

Hur stor form använde du? Tänkte så man har något att gå efter 🙂

Lisa
9 år sedan

Ok, får göra en omgång på 120 grader och pröva mig fram. Tack!

Jonna
9 år sedan

Hej! Jag vill börja med att tacka för en en fantastiks blogg!! 🙂 jag undrar on man kan frysa in dom här?

Jenny Warsen
Reply to  Jonna
9 år sedan

Tusen tack.
Absolut, bara att frysa 🙂

Petra
9 år sedan

Hej! Tänkte testa att göra dessa, ser ju så goda ut. Undrar bara vad för storlek på form du använde?

Nästa inlägg

Pepparkakshus

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x