Kladdkaka med snötäcke

kladd

Obs!! Denna kladdkakan ska stå kallt i ca 2 timme innan servering,
Men den får gärna stå kallt över natten !   🙂 Viktigt!

Det här behöver du :
4 dl strösocker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

ströbröd och matfett till smörjning av form

Garnering:
100 gram vit blockchoklad
2 msk grädde

r så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda samtliga ingredienser till kladdkakan. Och rör ihop.


Häll upp i en smord och bröad form ( ca 24-26 cm)Gräddas i ugn ca 25- 30 minuter.
Under tiden smälter du blockchokladen , som du brytit och hällt över 2 msk grädde , över ett vattenbad.
Detta brer du sedan ut över kakan – när den svalnat lite.

Kladdkakan ska stå kallt innan , gärna minst två timmar innan den ska serveras

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mia
9 år sedan

Verkar smarrig! Var ugnen bör kakan placeras?

Jenny Warsen
Reply to  Mia
9 år sedan

I mitten 🙂

Mia
9 år sedan

Tack tack!

Emma
9 år sedan

Hej, varför måste den stå så länge kyld? Jag brukar gilla kladdkaka varm/ljummen? 🙂 superbra blogg, tack!

Nästa inlägg

Pizza med mozzarella och bacon

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x