6 personer
Pajdegen
5 dl vetemjöl
250 gram tärnat smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten
Fyllningen
3 stycken kycklingfileer
5 dl creme fraiche 34 %
3 tsk sambal oelek
1/2 orange paprika
2 st charlottenlök
1/2 – 1 dl Sweet Chilisås
salt
2-3 Maizena
Mozarella
Sätt ugnen på 200- 225 grader
Knåda ihop till en deg, och platta ut i pajformen. Ställ kallt medan du börjar med fyllningen.
Bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa köttsaft kvar, stek sedan den hackade löken och paprikan, Rör i creme fraichen, chilisåsen och sambal oelek. Smaka av med salt. Koka upp med ett par tre msk maizena. Låt sjuda i 10 – 15 minuter.
Fyll upp pajskalet och sedan in i ugnen i ca 30 minuter, ta ut pajen och strö riven Mozarella över. Och ställ sedan in pajen i ugnen i ca 10 minuter till.
Klar att servera.
Supergod, tack för tipset!
Kör du hela kycklingfiléer i pajen?
Nej, skivade
Vad använder du för storlek på formen till pajen? 🙂
Alltså, de här pajen – Helt sagolik! Jag och boyfriendon avgudar den!
Supergod verkligen!! Ser fram emot lunchen i morgon vill jag lova! 😀
Hade middag för mina barn med familjer idag, hade gjort både kycklingpajen och tacopajen. Jättegoda båda två! (Y) 🙂
Gillar verkligen dina recept, enkla och goda!
Älskar den!!! Inte förtjust i pajer med äggstanning! Denna är ju så krämig och god!
Vad är det för storlek på formen?
Fick tips om din blogg av en jobbarkompis – är henne evigt tacksam ☺Prövade den här pajen och den är så god. Fuskade lite och använde kött från en grillad kyckling. Supergod – kommer göras fler gånger!!
Supergod! Väldigt söt och fet, men kanske just därför supergod. 😉 Vår 5-åring tyckte den var ”god, men stark i munnen”, så det kanske kan vara ett tips till andra småbarnsföräldrar att dra ner på mängden sambal oelek.
Hej! Ska det vara 5 dl créme fraiche? Det låter så mycket.
Japp:)
Mmmm. Så god den var! Och lite hetta med. Men det ger extra poäng hos oss. Kommer göras många fler gånger
Jag vill gärna testa att göra den här goda pajen men är väldigt känslig för starkt. Kan jag använda någon annan krydda istället för sambal olek?
Jättegod , hela familjen älskar den. Men måste fråga när jag lagar pajen så blir den alltid som en sås ( tjockare variant Dick men aldrig konsistens som en paj ) . Pajdegen blir bra . Vad gör jag för fel ?
Rekomenderar du att göra matpajer i form med avtackningsbar kant? Passar denna att värma upp dagen efter och isf i hur många grader skulle du rekomendera och hur länge? Tänkte göra matpajer dagen innan vårt dop och sen värma upp dem i ugnen. 🙂
2-3 maizena? 2-3 vaddå?
Matskedar
Den godaste kycklingpaj jag ätit . Bästa receptet 🙂 nu ska den göras i kväll igen som jag längtar.
Vad ör det för storlek på formen?
Är det lättast att ha en springform eller kan man använda glas/porslinsoajform?
Ett tips: ta även pressad vitlök i såsen. Supergod paj! 😀
Kan göra pajerna helt färdiga och frysa in?
Absolut 🙂
Kan jag göra pajerna dagen innan och sätta dem i ugnen dagen efter?🤔
Detta blev väldigt gott
Ett recept att spara
Hej! Kan man byta ut mozzarellan mot vanlig riven ost? Hade ingen mozzarella hemma. Älskar verkligen pajen! 🙂
Absolut 🙂
Supergod paj. Fick lämna receptet redan vid matbordet 🤣🙏