Du behöver
400 gram torsk / sej
matolja
2 gula lökar
3 morötter
4 msk konc. hummerfond
1 liter vatten
2 dl grädde
150 gram kräftstjärtar
1 kuvert med saffran
400 gram torsk / sej
matolja
2 gula lökar
3 morötter
4 msk konc. hummerfond
1 liter vatten
2 dl grädde
150 gram kräftstjärtar
1 kuvert med saffran
Gör så här :
Skiva de skalade morötterna i mynt, och klyfta löken.
Bryn detta lätt med matolja i en stor gryta, de ska inte få färg, utan bara mjukna upp.
Häll i vatten / hummerbuljong och låt detta sjuda upp.
Stöt saffranet, och rör ner tillsammans med grädden , låt det sjuda upp igen.
Tärna upp den tinade fisken, salta lite lätt och rör ner i soppan – låt detta sjuda på svag värmen,
tills fisken är klar ( 8-12 minuter ) Det beror på hur stora bitar du har i soppan.
När soppan sjudit färdigt, så ta av den från värmen och vänd ner kräftstjärtarna.
Serveras med vitlöksbröd
Smaklig Måltid