Hallongrottor

 

Detta behöver du:
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 vaniljsocker
200 gram smör

Garnering:  1 dl fast hallonsylt

Gör så här:

Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg ,
antingen för hand eller i matberedare.
Ställ ugnen på 200 grader.
Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med sylt.
Grädda hallongrottorna i mitten på ugnen i ca 10 minuter.  

5
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lee
8 år sedan

2 vanilj, jag gissar teskedar.

Lars von Feilitzen
6 år sedan

Hej
Behöver hjälp. När jag var springshas på judiths konditori i Varberg på somrarna så fick jag smak på en hallonpaj av mördeg.
När min mor hade köpt hem denna delikatess tog det inte lång tid fören den var slut, varvid hon gömde bakverket.
Det fanns varken havregryn eller marsipan i den, troligtvis vaniljsocket och den var pudrad med florsocker.
Du verkar vara en fena på bakning så undrar om duhar en aning om denna barndoms skapelse?
MVH
Lars von Feilitzen

PIA
4 år sedan

Blir ännu godare om man byter ut vaniljsockret till marsanpulver,supergott blir det o så himla mör bara smälter i munnen

Nästa inlägg

Ostfylld kyckling med en fräsch Moghrabiahsallad

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x