Detta behöver du:
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 vaniljsocker
200 gram smör
Garnering: 1 dl fast hallonsylt
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg ,
antingen för hand eller i matberedare.
Ställ ugnen på 200 grader.
Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med sylt.
Grädda hallongrottorna i mitten på ugnen i ca 10 minuter.
2 vanilj, jag gissar teskedar.
Hej
Behöver hjälp. När jag var springshas på judiths konditori i Varberg på somrarna så fick jag smak på en hallonpaj av mördeg.
När min mor hade köpt hem denna delikatess tog det inte lång tid fören den var slut, varvid hon gömde bakverket.
Det fanns varken havregryn eller marsipan i den, troligtvis vaniljsocket och den var pudrad med florsocker.
Du verkar vara en fena på bakning så undrar om duhar en aning om denna barndoms skapelse?
MVH
Lars von Feilitzen
Blir ännu godare om man byter ut vaniljsockret till marsanpulver,supergott blir det o så himla mör bara smälter i munnen