Frisk citronpaj med citrusfrukter.
Pajdegen:
100 gram rumstempurerat margarin
3 dl vetemjöl
4 msk strösocker
2 msk kallt vatten
Fyllning:
3 citroner
5 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl grädde
Till servering: Gräddglass och Kumquats eller annan citrusfrukt
Gör så här:
Rör ihop samtliga ingredienser till pajdegen, tryck ut degen i en rund pajform som är ca 22-25 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 1 timme,ställ ugnen på 200 grader och grädda pajskalet i ugnen i ca 15 minuter.
Ta sedan ut pajdegen och sänk temperaturen till ca 150 grader. Riv skalet på de nytvättade citronerna, pressa ut saften. Rör ihop ägg och socker i en annan skål, och rör ner grädden. Tillsätt citronsaften och skalen till smeten. Fyll pajdegen med fyllningen och låt stå i ugnen på 150 grader i ca 25 minuter.
Låt svalna i kylen innan servering.
ska grädden vispas först?
Nej, det är ovispad grädde till fyllningen 🙂
till Anna – herregud vad tror du. Titta på bilden….
Men Anna menade ju givetvis till fyllningen!!
Har du något recept för key lime pie?