4-5 personer
8-10 potatis ( fast sort)
1/2- 1 dl matolja/ olivolja
1 ask Cantadou chili och paprika-smak
2 fläskfile
timjan
ströbröd
Vitlök
salt
Bra att ha:
Naturella Tandpetare
Serveras med en god sås ( vi hade en god chilibearneiesås hemma)
Och en härlig grönsallad.
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala potatisen, och skär små tunna streck genom halva potatisen,
häll upp matolja i ett glas, 1/2 dl pressa ner en vitlök och salta. Pensla sedan potatisen med detta, och strö sedan ströbröd över dem.
Putsa sedan fläskfileen, och brun den så att den får en vacker färg på ytan.
Öppna sedan upp fläskfileen på längden och fyll med örter ( jag valde timjan) och asken med cantadou.
Trä igenom tandpetarna genom fläskfileen för att osten och örterna inte ska rinna ut.
Ställ sedan in i ugnen tillsammans med potatisen. ( Tänk på att fläskkött inte ska vara rosa / rött. Det gäller bara för nötkött.)
Kolla potatisen så att den är mjuk och att köttet är färdigt, det brukar ta ca 50- 60 minuter,