Ca 20 stycken
Ingredienser :
200 gram smör
7 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
400 gram mandelmassa
5 ägg
200 gram smör
Glasyren:
2- 3 dl Florsocker
1 msk pressad citron
1/4 – dels dl vatten
Förberedelser:
Ta fram ägg och smör ett par timmar innan su ska börja baka, så att de hinner bli rumstempurerade.
Gör så här:
Gör degen först, blanda samtliga ingredienser till detta, och platta sedan ut i mazarinformarna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med fyllningen till mazarinerna – Rör samman smör och mandelmassa till en smidig smet, och tillsätt ett ägg i taget och låt det bli en slät smet.
Fyll sedan upp i formarna ca 3/ 4 -delar. Och grädda i ugnen i ca 10 – 15 minuter. Tills mazarinerna fått en fin färg
Låt dem sedan svalna, och börja med glasyren.
Rör ihop samtliga ingredienser till detta på en kastrull på spisen, på svag värme.
Bred sedan ut över mazarinerna. Och sedan är det klart!
Åh! Mazariner är ju sååå gott! Men varför använder ni inte bittermandel, som jag ser som avgörande för mazarinsmaken?
De här vill jag absolut testa! Går de att frysa tror du?
Funkar jättebra 🙂
Hoppas det är Okej att jag länkar till din blogg från min