Det här behöver du :
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 gram smält smör
ströbröd och matfett till smörjning av form
Kola :
2 dl grädde
2 dl socker
2dl sirap
Serveras med grädde, eller glass.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop samtliga ingredienser till kladdkakan, och häll över i en smord och bröad form.
Låt stå i ugnen mellan 14- 20 minuter , beroende på hur kladdig chokladkakan ska vara.
Ta en stor kastrull , och koka upp grädde, socker och sirap till kolatäcket.
Låt koka i ca 20 – 30 minuter under omrörning. Den ska inte bli för hård, utan bara sega till sig.
Testa hur seg kolan blir genom kultestet ( dvs. sänk ner en tsk med den kolan i ett glas vatten – så ser du hur seg den är. )
När kolan är färdig så brer du ut den över kladdkakan och låter sedan kakan svalan ca en halv timma i kylen/ frysen.
Serveras med grädde, och ev. lite färska bär för kakan är söt, men mycket god
Hej
Den här kakan ser helt underbart god ut. En fråga bara…Det står att jag ska röra ihop alla ingredienser och sedan låt stå 14-20 minuter. Jag förmodar att det är i ugnen den ska stå? Bara en kvalitetssäkring eftersom bakning inte är min starkaste förmåga. 🙂
I ugnen ja 😀
Fick inte kolan att tjockna vad kan jag ha gjort för fel?