TACOPAJ till en stor form
Pajdegen:
5 dl vetemjöl
250 gram tärnat smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten
Cayennepeppar ( valfritt )
400 gram blandfärs
3 chilifrukter ( piri-piri)
1 gullök
1 tacokrydd-påse
2 dl cremefraice
majs
1/2 dl (sweet) chilisås
1 pressad vitlök
2 dl riven ost
tacochips / nachos
salt och peppar
3 chilifrukter ( piri-piri)
1 gullök
1 tacokrydd-påse
2 dl cremefraice
majs
1/2 dl (sweet) chilisås
1 pressad vitlök
2 dl riven ost
tacochips / nachos
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop mjölet, tärnat smör, och salt i en bunke. Smaksätt med cayennepeppar om du vill ha lite hätta i pajdegen.
Tryck ut i pajformen och låt stå kallt medan du gör tacofärsen. Och skär chilifrukter, och fördela över pajdegen:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop mjölet, tärnat smör, och salt i en bunke. Smaksätt med cayennepeppar om du vill ha lite hätta i pajdegen.
Tryck ut i pajformen och låt stå kallt medan du gör tacofärsen. Och skär chilifrukter, och fördela över pajdegen:
Sedan bryner du färsen och den finhackade gullöken. Blanda taco-påsen med creme fraiche
och chilisås innan du rör ner den i färsen.
Tillsätt vitlök, och salta och peppra.
Bred ut färsen över pajdegen och strö ut majs över.
och chilisås innan du rör ner den i färsen.
Tillsätt vitlök, och salta och peppra.
Bred ut färsen över pajdegen och strö ut majs över.
Fyll upp med nacho-chips och sedan rikligt med ost.
Låt stå i ugnen tills pajen fått vacker färg och är färdig ( 30 – 40 minuter )
Serveras med en god sallad