Pajdegen:
5 dl vetemjöl
250 gram tärnat smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten
Cayennepeppar ( valfritt )
Fyllningen:
3-4 kycklingfileé
1 gullök
1 vitlöksklyfta
3-4 dl creme fraiche
1/ 2 påse med tacokrydda
inlagd Jalapeno
3 msk chilisås
salt
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till pajdegen , och platta ut i en form ( ca 24- 26 cm )
Strö över valfri mängd jalapeno, och låt sedan stå kallt.
Skär kycklingen i lagom stora bitar , och bryn den tills den är färdig, och sedan även den finhackade löken.
Häll sedan upp i formen , och blanda ihop creme fraiche, tacokrydda, chilisås, pressad vitlök och salt i en skål.
Bred sedan över kycklingen.
Och sedan gör du samma sak med nachochipsen ett lager som täcker fyllningen,
och strör över rikligt med ost.
In i ugnen med pajen, i ca 40 minuter. Eller när pajdegen är färdig.
Klar att serveras, gärna med en god sallad.
En kryddig paj – minska på kryddor och jalapeno, om ni vill ha mildare smak. . . .
Satan vad gott detta lät. Detta blir det till helgen!
Låter riktigt gott och tänkte göra detta i morgon. Mums ! Funderar dock på fyllningen. I beskrivningen har du skrivit att man ska göra något med nachochips och ost….det står inget om chipsen eller osten bland ingredienserna. Hur mycket av detta ska det vara ? Tack för en underbart bra blogg !
Jag funderar också över nachochipsen. Tack för en fin blogg!