Gräddstuvade makaroner med smak av persilja serverade med köttbullar
För 4 personer
Ca 300 gram makaroner ( ej snabbmakaroner )
4 dl grädde ( går även använda mjölk )
2 msk vetemjöl
1 msk smör
riven muskot
1 tsk salt och salt
1/2 kruka finhackad persilja
Gör så här:
Koka makaronerna i vatten, i ca 6-7 minuter.
Häll sedan av vattnet och ställ tillbaka grytan med makaronerna på spisen. Men sänk värmen, och tillsätt smöret .
Vispa ihop lite av grädden med mjölet, ochtillsättresten av grädden eftersom, och rör ner gräddblandningen till makaronerna. Riv i lite muskot och blanda ner finhackad persilja samt salt och peppar.
Låt detta sjuda upp och rör hela tiden i grytan.
Makaronerna är färdig efter 3-5 minuter (beroende på hur lång koktid den har)
Serveras med chili- och örtkryddade köttbullar, och receptet hittar du HÄR