Det du behöver till 6 wienerbröd:
6 stycken frysta smördegsplattor
1 dl färdigkokt extra tjocka marsansås (kok)
några bitar blockchoklad + 1 msk grädde
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 – 225 grader.
Ta fram smördegsplattorna en stund innan det är dags att baka, så de hinner bli lite mjuka.
lägg plattorna på en bakplåt, med bakplåtspapper.
Klicka ut en rejälklick med marsankräm på varje platta. Ställ in i ugnen, på ca 6- 10 minuter. Håll koll på dem, för så fort de har blivit gyllene bruna och frasiga så är de klara.
Under tiden kan du smälta chokladen tillsammans med grädden över ett vattenbad.
Ringla detta över wienerbröden när de är färdiga.
Visst har du lyckats fått fram fina ”wienerbröd” men är det inte ganska stor skillnad på wienerdeg och smördeg? De är väl kavlade på olika sätt?
Jag ska försöka mig på Pain au Chocolat under hösten. Kanske även ska prova att kavla en wienerdeg på samma gång då 🙂
http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/01/valkomna-hit.html
”Wienerbröd” …som sagt inte riktiga…