Till 4 personer:
Jasminris ( läs på förpackning hur mycket)
4 laxbitar
250 gram brieost
soltorkade tomater
olivolja
Kräftröra :
1 burk med kräftstjärtar
1/2- 1 dl creme fraiche
lite flingsalt
ev. lite färsk dill
Gör så här.
Ställ ugen på 200 grader. Lägg laxbitarna i en smörad ugssäkerform,
Skär ett snitt i mitten och fyll med brieost och toppa med soltorkade tomater ( för den som tycker det är gott)
ringla lite olivolja över laxen.
Ställ in i mitten på ugnen.Koka riset enligt anvisningar på förpackning.
Rör ihop kräftröran. Tips! Gör gärna små fina ristorn till serveringen.
När vi var i Thailand så serverades det ofta olika risfigurer på barnens tallrikar,
och det tyckte de var jätte festligt. Det går att ha små mindre koppar/ skålar /äggkoppar m.m för att skapa små ristorn:
När laxen är klar, så servera den tillsammans med riset och kräftröran.
Hur länge ska de stå i ugnen?
Jag menade inte att låta kort men kan tänka mig ca 15 minuter + –
Runt 20 minuter om den är tinad 🙂
Tills det blir klart beror ju på tjocklek och ugn osv 🙂