Dumlekakor

Kakorna är lätta att baka och underbart goda , så har du inte bakat dessa tidigare . . . . Så måste du göra det nu.

Du behöver  :
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker

Garnering :
15 dumlekolor
15 st noblesse

15 st muffinsformar

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Tärna ner smöret och blanda ihop de torra ingredienserna i en skål innan du häller över detta i smöret. Arbeta ihop detta till en deg.
Rulla sedan till lagom stora bollar och placera ut i formarna ( jag la formarna i en ”muffinsform” för att kakorna inte skulle flyta iväg )
Platta till lite på degbollarna , och placera ut en dumle i varje boll. Grädda sedan i 10 – 12 minuter ( tills de är färdiga ) Och så fort de kommer ut från ugnen så lägger du en nobless på varje kaka.

Låt svalna något innan servering.

1
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Andrea
10 år sedan

Går dessa bra att frysa?
Tack på förhand.
Andrea

Jenny Warsen
Reply to  Andrea
10 år sedan

Ja, det går utmärkt.

Lollo
10 år sedan

När stoppar du i dumlekolan? Innan eller efter gräddningen. .?
Tack för en super trevlig blogg.

Lollo
10 år sedan

Såg nu när..läste bara för fort…;-)
Lät väldigt goda men verkar stabbiga.

Anna
10 år sedan

hittade denna blogg via fb oj vad gott allt verkar

Anniz
10 år sedan

Otroligt goda kakor bakade dom idag, men tog 1dl mer mjöl i smeten då jag har läst kommentarena dom blev perfekta ska bjuda svärföräldra på dom ihelgen
Tack för en underbar blogg 🙂

9 år sedan

Så vansinnigt gott, smälter i munnen och snabba att göra, tack Jenny för receptet

9 år sedan

Måste man ha noblesse? Går de bra utan?

Jenny Warsen
Reply to  Linda
9 år sedan

visst går det utan, men de blir inte lika fina 🙂

Louise
9 år sedan

Kan man göra dessa glutenfria??

lela
9 år sedan

Bakade dom idam, jummy!!

9 år sedan

Hej! Jag testar mycket du lägger ut, väldigt goda bakverk o mat. Men dessa muffins var ingen hit, inte Heller gästerna eller barnen tyckte om dom 🙂 dom var alldeles för sööta, tyvärr! Vet inte om man kan utesluta sockret i själva muffinsen?

9 år sedan

kan man istället kanske lägga en bit mörkchoklad med havssalt för att dom inte ska bli för söta? Alt strö lite havssalt över?:) verkar grymt goda i alla fall, överväger att baka till sonens dop:)

Kerstin
8 år sedan

Har fått i uppdrag att provbaka dumlekakor UTAN Noblesse. VAD tar man ist f Nobless då? Ser annars jättesmarrigt ut! ?

Linda
6 år sedan

Jag använde aluminiumformar istället för muffinsformar, prova det, de kanske ger mer stadga så kakorna inte rinner ut

Nästa inlägg

En kyckling- och avokadogryta

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x