Kakorna är lätta att baka och underbart goda , så har du inte bakat dessa tidigare . . . . Så måste du göra det nu.
Du behöver :
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
Garnering :
15 dumlekolor
15 st noblesse
15 st muffinsformar
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Tärna ner smöret och blanda ihop de torra ingredienserna i en skål innan du häller över detta i smöret. Arbeta ihop detta till en deg.
Rulla sedan till lagom stora bollar och placera ut i formarna ( jag la formarna i en ”muffinsform” för att kakorna inte skulle flyta iväg )
Platta till lite på degbollarna , och placera ut en dumle i varje boll. Grädda sedan i 10 – 12 minuter ( tills de är färdiga ) Och så fort de kommer ut från ugnen så lägger du en nobless på varje kaka.
Låt svalna något innan servering.
Går dessa bra att frysa?
Tack på förhand.
Andrea
Ja, det går utmärkt.
När stoppar du i dumlekolan? Innan eller efter gräddningen. .?
Tack för en super trevlig blogg.
Såg nu när..läste bara för fort…;-)
Lät väldigt goda men verkar stabbiga.
hittade denna blogg via fb oj vad gott allt verkar
Otroligt goda kakor bakade dom idag, men tog 1dl mer mjöl i smeten då jag har läst kommentarena dom blev perfekta ska bjuda svärföräldra på dom ihelgen
Tack för en underbar blogg 🙂
Så vansinnigt gott, smälter i munnen och snabba att göra, tack Jenny för receptet
Måste man ha noblesse? Går de bra utan?
visst går det utan, men de blir inte lika fina 🙂
Kan man göra dessa glutenfria??
Bakade dom idam, jummy!!
Hej! Jag testar mycket du lägger ut, väldigt goda bakverk o mat. Men dessa muffins var ingen hit, inte Heller gästerna eller barnen tyckte om dom 🙂 dom var alldeles för sööta, tyvärr! Vet inte om man kan utesluta sockret i själva muffinsen?
kan man istället kanske lägga en bit mörkchoklad med havssalt för att dom inte ska bli för söta? Alt strö lite havssalt över?:) verkar grymt goda i alla fall, överväger att baka till sonens dop:)
Har fått i uppdrag att provbaka dumlekakor UTAN Noblesse. VAD tar man ist f Nobless då? Ser annars jättesmarrigt ut! ?
Jag använde aluminiumformar istället för muffinsformar, prova det, de kanske ger mer stadga så kakorna inte rinner ut