Hej raringar,
Hoppas ni har en fantastisk onsdag. Här har barnen studiedag idag, så det blev lite sovmorgon. Jonathan har tagit ledigt idag, så han & barnen plus några kompisar är iväg på Boda Borg. Själv har jag massor med jobb, som jag ska grotta ner mig i nu. Fast innan dess skulle jag titta förbi här och ge er ett litet inlägg. Och jag bakade nog världens godaste pizzagifflar igår, så dem vill jag tipsa om. Från början hade jag bara tänkt göra ost-& skinkgifflar, men sen experimenterade jag fram dessa. De var försvinnande goda tydligen. Melvin & hans kompisar fick ett gäng av dem innan de skulle på bowlingen, och de fick högsta betyg.
En kort film på dessa hittar ni på min insta: @jennysmatblogg
Det här behöver du till cirka 27-30 gifflar :
1 pkt jäst för osötade degar
50 gram smör
2 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl
Fyllning:
tomatpure
ost
skinka
Garnering :
Uppvispat ägg
oregano
Gör så här:
Smula ner jästen i en skål,
smält smöret och häll i vätskan i smöret. Värm tills det är fingervarmt 37 grader.
Lös jästen med lite av vätskan och rör tills det har löst sig helt. Tillsätt resten av vätskan och de övriga ingredienserna under omrörning ( gärna bakmaskin) .
Degen ska bli smidig och ta inte mer mjöl än vad som behövs, utan spara ev. lite till utbakningen.
Låt degen jäsa i cirka 1 timme, ta sedan ut degen på mjölat bakbord.
Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mjöl – men den ska inte bli för hård.
Dela degen i 3 delar och rulla ut dem till cirklar , så de ser ut som pizzabottnar, och dela upp den så här:
Skär upp som en pizza, se nedan. Och fyll varje del med lite ost och lite skinka.
Sedan rullar du ihop den till små gifflar. (Du börjar med den längsta delen och rullar ihop så att du avslutar med den kortaste delen.) Pensal med ägg och strö över oregano.
Låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter.
Grädda dem sedan mitten på ugnen i 250 grader i cirka 8- 12 minuter.
eller tills de blivit gyllene.
Åh pizzaälskaren här måste pröva detta! <3
Ja de är både enkla att baka och mycket goda.
Åååhhh Boda Borg , hur kul som helst 🙂
Sävsjö ?
Där har vi varit många gånger 🙂
Åh låter jättegott 😀
Ser jättegott ut, men det borde väl funka med färdigköpt pizzadeg också för en annan som vill få det snabbt gjort:)?
Absolut 🙂
Ser helt magiskt goda ut! =) Kan man frysa in dem?
Verkar vara något som alla kan gilla. Det ska testas här hemma. Tack för enkla och goda tips!
Åh så gott det ser ut, måste testa göra dessa någon dag ?
Ser jättegott ut! Nu är jag hungrig… 😉