Torskrygg är så himla gott tycker jag. Och det lämpar sig lika bra till vardags som till fest.
Det här behöver du till 4 personer:
smör
4 bitar torskrygg
salt & citronpeppar
klippt dill
1 charlottenlök
1 pkt knaperstekt bacon
Serveras med dillmos:
Mjölig potatis
varm mjölk eller grädde
( jag tar hälften grädde, hälften mjölk )
smör
salt och vitpeppar
1/2 kruka klippt färsk dill
Gör så här:
Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Tillsätt en grädde / mjölk och smöret. Stöt ihop med potatiskross, och smaka av med salt & peppar + dillen. Stöt tills du har ett klumpfritt mos.Torsken ska vara helt tinad när du börjar med den. Stek den i rikligt med smör, som du under stektiden över över fisken. Krydda med salt & lite citronpeppar & färsk dill. Och stek den färdig på bägge sidor. Fräs den finhackade löken & strimlade baconet och fördela ut över fisken.
Serveras genast!
Det här måste jag testa! Älskar torskrygg 🙂 Ser så gott ut
Bacon är ju så otippat fantastiskt gott till fisk, speciellt torskens mjuka smak! En tallrik helt i vår smak:)
O lite färsk dikk är ju härligt!
[…] Halloumistroganoff med ris Tisdag Smörstekt torsk med knaperstekt bacon Onsdag Ryssröra i mjukt bröd Torsdag Pasta med ost- & skinksås Fredag […]
Gjort detta två gånger. Andra gången sparade jag baconfettet och stekte fisken tillsammans med det (+smör givetvis). Förbannat gott!
Kul att höra 🙂
Tack för receptet nu är jag mätt =)
Fantastisk god fisk. Jag serverade med färskpotatis idag, och alla var supernöjda.
Det här receptet kommer vi att använda flera gånger.
Supergott, tack för receptet, det blev en favorit från allra första början 😋