Detta är min mormors favvokaka, och faktiskt en nybliven favorit för mig med. Tips är att frysa ner de mandelmusslor som inte går åt. Så är det lätt att ta fram och fylla med grädde & sylt när du får oväntat besök. Smidigt & supergott.
Du behöver små plåtformar för att baka dessa, går att köpa i butiker som har köksprodukter. Eller på secondhand finns drösvis av dem för billigare peng.
Det här behöver du till 40 mandelmusslor:
200 gram mandelmassa
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 gram rumsvarmt smör
1 ägg
Fyllning: lättvispad grädde & sylt
( jag hade hjortronsylt & hallonsylt )
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Riv mandelmassan ner i en skål, tärna ner smöret och arbeta i resten av ingredienserna till en smidig deg.
Smörj formarna och tryck ut degen så du får en skål i mitten. Ställ sedan in i ugnen i cirka 7-9 minuter eller tills kakorna börjar få färg. Ta ut och låt svalna på galler innan du vänder dem upp och ner.
Innan servering fyller du dem med lättvispad grädde och valfri sylt.
Omnomnom
hej och tack för den bästa bloggen! hur många grader ska de vara i ugnen? kan tipsa om maten på cheesecake factory i dubai. fantastisk! kramar
Tack snälla 🙂
200 grader
Jag älskar dessa! 🙂 Dom är verkligen jul för mig, då min farmor alltid gjorde dessa inför julafton.
Mandelmusslor är ju typ bland det bästa fikat som finns!