Här kommer recept på urgoda sega amerikanska cookies. Jag hade smarties / nonstop i mina, men det blir säkert lika gott med grovhackad choklad.
Det här behöver du till 25 kakor:
175 gram smält smör
2 dl brun farinsocker
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 dl mini-nonstop
1/2 dl mini-nonstop tills efter gräddning
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Smält smöret, och låt svalna. Vispa smöret, socker & farinsocker med en elvisp. Vispa sedan i bägge äggen till en fin smet. Blanda mjöl, bikarbonat & vaniljsocker och rör ner i smeten/degen. Blanda ner nonstopen och klicka ut degen på bakplåtspapper ( jag fick kakor till tre plåtar ) Grädda i mitten på ugnen cirka 15 minuter. Ta ut och tryck ner några fler nonstop precis när de kommit ut från ugnen.
Så gott det lät! 🙂
Vart får du tag i mini nonstop?
Den kallas nog smarties kanske ? Köpte den City gross
Klicka man ut med skeden bara el ska man platta till dom oxå?
Oh dessa måste ju provas!
Hej! Vilken fin blogg! Blir ständigt sugen på att testa. En fråga… kan man ta rörsocker istället för farinsocker? Vad är skillnaden? Tack på förhand!
Hej Jenny!
Bakade dessa i dag och vad goda dom var. Jag hittade inga mini-nonstop så tog original storleken och det gick lika bra. Tycker jag. Fick ihop ca 30 kakor.
Tack för en bra blogg, kramar
Hej vet du hur länge cookiesen håller? Kan man frysa in dom?
Mvh
Malin
Hej Jenny ! Tänkte bara dessa till min sons dop. Men kan jag frysa in dem sålänge ? Tror du dem blir lite härligt sega sen ändå? Och ska jag använda en sked och klicka ut med eller vad är bäst?
Småkakor kan du frysa lång tid innan 🙂 så det funkar säkert.
Säker på att dessa är supergoda <3, provade dock att göra dem med glutenfri mjölmix och det är inget jag rekommenderar tyvärr