Hej på er.
Här kommer ett litet tidsinställt inlägg medan jag är iväg och bakar för fulla muggar, och bästa Ulrika fixar finaste bilderna. Detta middagstipset är något för dig som precis som jag gillar hemlagade biffar.
Och skippar du potatisen ( och gelén i såsen) så har du en prima lchf-rätt.
Det här behöver du:
1 kilo nötfärs
3 msk konc. oxfond
1 tsk salt
1/2 msk finkrossad grönpeppar
Såsen:
1 dl vatten
100 gram färskost
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 msk finkrossad grönpeppar
1 tsk rödavinbärsgele
salt
Serveras med kokt potatis
Gör så här:
Ställ ugnen på 70 grader.
Rör ihop smeten till biffarna och stek dem klara i smör. Lägg biffarna i ugnen medan du gör såsen. Häll ner vatten i stekpannan och vispa upp skyn. Sila den ev om det behövs. Vänd ner färskosten och vispa tills du har en klumpfri sås. Vän ner grädde, soja, fond & låt sjuda upp.
Smaka av såsen med salt, gele & finkrossad grönpeppar
Grönpepparbiffar är en favorit! 🙂
http://billigareshopping.se
Oj, ett sådant där pepparkorn vill man inte bita i, hihi.
Låter väldigt gott. Mitt problem är kinesisk soja. Tycker det blir alldeles för salt med den kan jag droppa lite guldsoja i istället?
Vad är det för typ av färskost som du har i? Typ Philadelphiaost eller?
Precis 🙂
Hur länge ska biffarna vara i Ugnen? Står ingen tidsangivelse.
Tills de är genomstekta, cirka 15- 20 minuter.
Det står att dom ska stekas klara i smör.
Men här skriver du att dom ska gå klara i ugnen.
Hur ska det vara?
Det är bara för att de ska hålla sig varma medan du gör såsen 🙂
[…] Onsdag – Grönpepparbiffar […]
Hur menar du med finkrossade grönpepparkorn? Kan man hacka de lätt med en kniv?
Hej.
Jag krossade min lätt i en mortel.