Hej där,
Bananoffepaj med krämig kola & lättvispad grädde, det bjöd vi på igår till gästerna. Jag insåg att jag inte hade några bra formar här i stugan till att göra en vanlig paj, så jag gjorde dem istället i portionsglas istället. Detta är en efterrätt du slänger ihop på tio minuter, lätt som en plätt och nog den godaste pajen jag vet.
Du behöver till 10 portioner:
200 gram digestiv
100 gram smör (extra saltat)
1 burk karamelliserad mjölk
2 bananer
2 1/2 dl vispgrädde
2 grovhackade dubbeldaim
Gör så här:
Smula kexen för hand eller i matberedare, smält smöret och rör ihop till en smulig deg.
Fördela ut i glasen, och fördela även ut den karamelliserade mjölken ( kolan) skiva banan och lägg över. Grädden ska vara lättvispad och läggas över bananerna. Strö över daimkrosset och servera.
Den går att förbereda flera timmar innan servering, förvaras i kylskåp.
Hej Jenny. Skulle sååå gärna vilja veta hur kaminen målades och vilken färg som användes?? Är såå sugen på att börja fixa här hemma 🙂 Får så mycket inspiration av din blogg 😀 Ha en fin lördag…
Hej Elle,
Vi hade målare till det, så jag vet inte riktigt vilken färg de använde sig av, tyvärr.
Trevlig helg till dig med.
Kram
Det ser mumsigt ut 🙂 Har du nåt tips på vad man kan byta ut den karamelliserade mjölken mot om man är laktosintolerant? 🙂
Hur gör man om man vill göra den i en pajform? Kan man ha vanlig kolasås istället för karamelliserade mjölken?
https://www.jennysmatblogg.nu/2012/07/21/bananoffe-pie/ 🙂
kolasås fungerar inte…
Så fint och smarrigt! Låter du den smuliga degen kallna i kylskåp först eller klarar sig bananskivor och grädden utan att smälta ändå?
Degen bör ha svlanat, men det gör den på nolltid 🙂
Vadå svalnat? Var står det att degen blir varm?!
Om man rör ihop den med varmt smör? Den kan bli lite ljummen, men den svalar
Ska mjölken kokas?? Framgick inte riktigt i receptet.
Köp färdigkokad 🙂
Tack för en mycket inspirerande blogg!
När jag gör detta har jag både banan och hallon. Tycker det blir supergott!!!
Hej, det står karamelliserad mjölk och sen ( kola ) fattar inte hah mvh Darona
Den karamelliserade mjölken = kolan 🙂
[…] Jenny hade nämligen gjort den i portionsglass och det lockade lite extra. […]
Gjorde denna paj i lördags – den var fantastiskt god!! Den var fin att servera i glas, härligt när man ser alla lager. Jag bytte dock ut grädden mot gräddig vaniljglass och det var en höjdare!!
Hejsan..jag tänkte göra detta i portionsglas på lördag och undrar om bananerna inte blir väldigt missfärgade om man gör de färdiga innan gästerna kommer?…
Ta inte de mognaste bananerna bara, jag förberedde mina 3-4 timmar innan. De blev inte missfärgade,
Kör du vanligt typ bregottsmör eller margarin? Så spänd på att pröva!
Kan man förbereda kvällen innan det ska serveras el blir den förstörd då?
[…] Godaste pajerna i portionsformar. Klicka här […]