Måndagförmiddag och solen skiner så där gott över Växjö idag.
Jag gillar måndagar, och denna veckan är fullproppad med roliga möten och nya utmaningar. Och även en hel drös med recept som ska provas, såklart. Denna kycklingrätt provade jag förra veckan.
Servera denna goda gratäng med ris & en krispig sallad.
Det här behöver du till 4 personer:
600-700 gram kycklingfile
smör
salt och peppar
2 dl creme fracihe
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
10 soltorkade tomater
1/2 msk dill ( jag hade fryst)
+ salt & peppar
1 msk pressad citronsaft ( mer eller mindre efter smak & tycke)
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Skär kycklingfileen i lagom stora bitar och smörstek den med salt och peppar tills den får en fin färg.
Lägg kycklingen i en ugnsform. Värm upp en kastrull med crème fraîche, grädde, fond, klipp ner soltorkade tomater, dill och smaka av med salt och peppar & citronsaft.
Ställ in i ugnen i cirka 25-35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Verkar ju jättegott – får testas nån gång. För kycklingrecept får man aldrig för lite av.
Ha en bra kväll.
Snubblade in här utav en händelse häromdagen och hela min vardag är räddad! Jag är uppvuxen med en mamma och en pappa som är kockar och jag själv är också utbildad, men! Man fastnar så lätt i samma rätter som går om och om igen och jag kände att jag hade tappat sugen på att laga mat. Du har räddat den! Denna veckan lagar vi 5 rätter härifrån och det ska bli SÅ roligt! Tack för en GRYM blogg med helt fantastiska recept som passar alla! ??
Vad roligt att höra 😀
Hej! Tycker din blogg är kanon, skulle dock vilja ha mer maträtter utan så mycket grädde i. Tack på förhand
Gjorde den här igår stor hit bytte ut dillen mot dragon !! Alla recept jag plockar härifrån bloggen blir succé! Tack för en fantastisk blogg ?
Gjorde denna rätten för några dagar sedan det blev så gott! Ska jag spara till min samling med bra recept ?
Var har du köpt den rosa vågiga ugnsformen? Den ser så praktisk ut! Djup och bra.
Den kommer från Mio tror jag 🙂
Riktigt gott☺ la dock till färska babyplommon tomater å riven ost ?
Mums så gott ☺
Hej! Tack för alla goda och familjevänliga recept!! Efterlyser dock oxå lite mer rätter utan grädde och creme fraiche..! Om man får önska..;)
Riktigt gott!!! En självklar favorit i receptpärmen!
Hej, kan man ta kycklingbuljongtärning istället för fond? Mängd?
Hej. Jag är inte särskilt hälsosam men det är en sak jag försöker undvika och det är creme fraiche. Det lär vara det värsta vad gäller transfetter. Många av dina recept innehåller just det. Gärna mindre av den varan. Annars en fantastisk blogg. tack.
[…] Kyckling i ugn med citron & soltorkade tomater […]
[…] Recept från Jennys matblogg […]