Jag har så många recept att uppdatera så jag vet inte riktigt vart knappt vart jag ska börja. Fast ett litet middagstips tror jag att vi startar med. Och något som jag tycker är gott är mat som bakas in i smördeg, och häromdagen provade jag att baka in kyckling med halloumi & rökt skinka. Och resultat var mycket gott, MVG från oss.
Jag gjorde en sallad till, men varför inte göra en krämig potatisgratäng och bjuda på till fredagsmiddagen.
Det här behöver du till 4 personer:
4 kycklingfileer
1 halloumi
4 bitar rökt skinka
smördeg
sesamfrön
Fetasostsås:
1 pkt med fetaost
2 1/2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Börja med såsen, mosa ihop fetaost med crème fraîche och rör ihop med de övriga ingredienserna, ställ kallt. Stek kycklings klar i smör med salt & peppar. Gör ett snitt i filéerna och fyll med halloumi & en bit skinka. Baka in allt i smördeg, skär bort överflödig smördeg. Pensla med vatten och strö över sesamfrön och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills knytet får en vacker gyllene färg. Cirka 15 minuter kanske.
Sältan i skinkan & halloumin ger kycklingen extra mycket smak. Väldigt fin kombo.
Hej Jenny! Vill tacka för en rolig och inspirerande blogg! Alltid jättefina bilder.Har provlagat många av dina rätter, de blir supergoda.
Är nyfiken bara, har du något annat jobb också eller lever du på bloggen?
Ha en fortsatt skön onsdag.
Hälsningar Anette
Hej Anette,
Vad roligt att du gillar bloggen.
Jag driver mitt egna företag som kretsar kring med mat & bak, driver denna sajten med allt arbete som finns runt om kring.
Själva bloggandet är en lite del av mitt företag. Jag tar även fram recept & bilder till broschyrer och liknande.
Fortsatt fin onsdag till dig också
Kram
Det där såg jättegott ut och vi kommer att testa det hemma hos oss ikväll. Din blogg ger massor av inspiration när jag ofta ”kör fast” med mina egna recept.
Ha en fin kväll ?
Mvh Eva
Hej 🙂 ska fetaostsåsen också bakas in i smördegen med det andra eller har man den som tillbehör?
Det är ett tillbehör 🙂
Fantastiskt. Jag rensade igenom frysen alldeles nyss. ”Vad sjutton ska jag göra med smördegen”. Men nu vet jag. Blev riktigt inspirerad 🙂 Tack tack!
Jonas
Hej!
Vilka fantastiska recept och blogg du bjuder på. Jag har tidigare varit mycket kräsen och inte alls varit villig till att prova nya recept tills jag hittade din blogg. Nu är matglädjen så mycket bättre & jag hittar alltid nya och spännande recept här som vi prövar hemma 🙂
En liten fråga, steker du halloumin innan du lägger den i smördegsknippet?
Du är en sann vardagshjälte, tusen tack!
Ha en fin dag
Vad roligt att höra 🙂 Tack för att du berättar.
Nej jag steker den inte, den blir varm i ugnen. Skär tunna skivor bara 🙂
Ikväll har vi ätit denna rätt och det var bland det godaste jag ätit!!
Har testat en del av dina recept och tack!! För alla goda och enkel recept!!
//Camilla