Hej där fredag
Snart så helgen här igen, och nästa vecka är det sista veckan innan sommarlovet. Välkommen sovmornar och lata långfrukostar, och vi får hoppas på mycket sol & värme för den har varit frånvarande väldigt länge nu. När jag äter lunch själv här hemma om dagarna så är det inte så troligt att jag står och gör långkok. Nix utan det blir gärna sallader, omeletter eller matiga smörgåsar. Sedan är det roligare att lägga ner tid & energi på middagarna som vi äter tillsammans istället.
Detta är en av mina favorit omeletter som blir som en pizza när den gräddas i ugnen. Och detta blev en vegetarisk variant med allt möjligt gott & blandat.
Min vegetariska omelettpizza med mozzarella, purjolök & soltorkade tomater.
Det här behöver du till en panna :
en bit purjolök
4 ägg
4 msk grädde / mjölk eller vatten
salt & peppar
Topping:
1/2 msk Chilisås + 1 tsk tomatpure
mozzarella
finskivad soltorkade tomater
Servera med en sked smakrik god pesto
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Hetta upp en stekpanna ( håll koll så att den går att ställa i ugnen) med lite olja och fräs den skivade purjolöken mjuk. Vispa ihop ägg och vätska och vänd ner, stek på medelsvagvärme tills omeletten stannat till. Blanda ihop chilisås & tomatpute och bred över omeletten fördela mozzarella, soltokade tomater över omeletten , och gratinera sedan i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills osten börjar bubbla.
Vad gott det ser ut med Omelett – pizza. Jag brukar göra en liknande variant på nigellas crustless pizza med pepperoni som topping.
http://Www.diningandcooking.blogg.se
Låter ljuvligt gott!
Så gott med vegetariskt.
Madeleine
I måndags gjorde jag ”din” omelett-pizza m överbliven tacofärs. Så god!!