I veckan nu så lagade jag en jättegod kycklingrätt – Herrgårdskyckling. Receptet fick jag skickat till mig av en gullig bloggläsare, tack Åsa! Rätten kallas som den gör pågrund av att man lagar den med just herrgårdsost, sen går det såklart byta ut till vilken ost man själv tycker är godast.
Recept till 4 personer på herrgårdskyckling: 4 kycklingfileer smör salt& peppar 100 gram rökt skinka 2 msk finhackad persilja 4 dl creme fraiche 1 msk dijonsenap 1 1/2 dl riven herrgårdsost
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfilerna runt om i en stekpanna så att de får fin färg. Salta & peppar under stektiden. Lägg dem i en form och strössla över den strimlade skinkan. Blanda ihop creme fraiche, persilja, dijonsenap, och riven ost. Fördela ut röran över kycklingen och skinkan. Och ställ in imitten på ugnen, i cirka 20 minuter- eller tills kycklingne är klar. Servera med klyftpotatis eller ris.
Prova med västerbottenost istället för herrgårdsost, supergott!
Det kan jag tänka mig. Tack för tipset 🙂
Detta ska provas ! Yammie !
Blir så himla frestad att laga Thai pad och mycket annan asiatisk mat MEN…. Jag är fisk/skaldjursallergiker! Kan man ersätta Fisk el Ostronsås med något annat liknande? Har Jenny eller någon annan bloggläsare något tips så skulle jag bli glad!
Tack! Detta fick jag för många år sedan och har slarvat bort receptet.
Va roligt 😀 varsågod.
Åh, gammalt hederligt recept! Jag har västerbottenost i. Härlig kombo med skinkan och senapen.
Hej Jenny , älskar dina recept, men det vore kul nu att få något utan creme fraiche, grädde eller philadelfiaost. Snälla – lite nytt men med din sköna style.
Hej Susanne,
Jag har lite maträtter utan grädde , creme fraiche- kolla i arkivet. Och så kommer det såklart ett och annat i framtiden. Men jag visar den maten vi äter och lagar här hemma.
själv älskaaar jag alla dina recept med grädde, creme fraich och philiadelfiaost! finns det något godare än någon krämigt god pasta tillexempel!? din blogg är världsbäst! Från en krämig student 😉
Detta ska jag prova, lät gott och enkelt! Me like 🙂
Kram kram
🙂 Det var jättegott. Gjorde sig inte lika bra på bild dock.
kram
Jag gjorde just detta fast med prästost och färsk timjan, sjukt gott!! 🙂
En mycket bra matblogg. Gjort en del recept. Denna rätt med daimcheesecake till efterrätt var mycket uppskattat
Hej 🙂
Ser hur smarrigt ut som helst! Har du testat göra herrgårdskyckling med turkisk yoghurt istället för créme fraiche? Eller vet du om det skulle fungera? Tacksam för svar!
Gjorde den här för första gången för säkert 15 år sen och är kika God nu men jag har skånsk grovmalen senap istället för din, blir inte så frän smak. God o enkel mat som ungarna älskar. Funkar lika bra med ris potatis eller tagliatelle
Gjorde den här för första gången för säkert 15 år sen och är lika God nu men jag har skånsk grovmalen senap istället för dijon, blir inte så frän smak. God o enkel mat som ungarna älskar. Funkar lika bra med ris potatis eller tagliatelle
Tack för att du påminde även mig om detta goda o lättlagade recept! !
Hittade detta recept på locket av en cremefraicheburk för många år sedan och lagade den ofta då men har slarvat / glömt bort det
jättegod rätt!
Detta skall provas! Enkla maträtter till vardags är alltid bra att ta till. Jag gör den här rätten med grädde och fisk samt lite gräslök istället. Också mycket gott.
Mitt recept är taget ur Boken ”Fisk är väl inga konstigheter” och kallas där Gräslöksfisk.
Gjorde denna rätt och hade päron emellan kycklingbitarna, tog även grädde och blandade i och serverade det hela med rönnbärs gelé
men mums vad gott det låter 😀
Kan man använda turkisk yoghurt istället för creme fraiche?
Hittade denna idag, låter supergott just nu står formen i ugnen
Hittade denna idag, nu väntar vi på att det ska bli klart. Ser så gott ut.