Många ville baka dessa godingar redan idag, så jag tänkte att det var lika bra att uppdatera med receptet i g0d tid. Så ni eventuellt hinner åka och handla om det skulle vara något som fattas där hemma i skafferiet. Galet goda sega, knäckiga daimkakor. Kommer bli en riktigt kalasklassiker hädan efter ( funkar bra att frysa) För att lättare följa alla mina recept så hittar ni matbloggen på facebook här och även på instagram @jennysmatblogg
Serverar du dem när de är ljumna är de sega & chokladiga, när de svalnat blir de mer knäckiga. Goda vilket som 🙂
Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Galet goda!
Vill man ha tunnare/ hårdare snitt gör man tre längder. Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken.
Mums! De måste provas!
🙂
Jag hade ingen choklad med dajmsmak hemma men jag slängde i kexchoklad istället. Också gott 🙂 tack Jenny för alla recept!
Kul – måste prova.
Gud var gott, måste baka lite småkakor i helgen, det bästa jag vet. Då får man allt testa dessa, kan ju inte bli fel. Perfekt att fylla frysen, bäst för då tar dom ju inte slut ; )
De tar slut även i frysen 😉
Vad är det för choklad med daim smak? För det är inte daim eller?
Det är en 200 grammare chokladkaka med daimsmak.
kolla i chokladhyllan så hittar du:)
Kan det göras utan choklad ??
Då blir det bara kolasnitt ( typ ). Men det är också gott
Mums så gott de lät 🙂
🙂 det var de ! hihi
Är det rumsvarmt smör eller ska man smälta det? Låter jättegott! Ska bakas nu!! 🙂
Rumsvarmt 🙂
Lycka till
Vilket märke är de chokladen? Vilken affär köpte du i ? Ser super goooottttttt ut !!!
Det är Marabou- du hittar den i chokladhyllan 😀
Blev tipsad om din blogg igår och här verkar jag ju hitta mängder med goda saker…. och onyttiga 🙂
Välkommen tillbaka 😀
Men gud vad gott!! Har ganska nyligen hittat till din blogg, men jag är redan helt såld 🙂
Kram Nina
http://glamourmamman.blogg.se
😀 Välkommen tillbaka
Bakade dessa igår och de var supersmarriga!! Tack för receptet! Kram Totten
😀
Bakade dem nu precis, mums! Enda negativa är att de lär ta slut fort. 🙂 tack för en toppen blogg, lagat många av dina recept. /Elin
😀
Här försvann de i ett nafs( hjälpte inte att gömma dig i frysen) hihi
Nä barnen hittade mig där :p
Du har Sveriges bästa matblogg ska du veta 🙂
Älskar älskar dina recept
<3 <3
Hej, är det ljus eller mörk sirap du använder? Tänkte testa på att göra dessa Daim =)
Mums!!! Super goda 🙂 Tack för en jätte bra blogg håller på att testa ALLA recept fått många nya smak upplevelse:)
Så spännande, har dessa i ugnen nu. Om dottern gillar dem blir de nog med på konfirmationens fikabord.
Gjorde dessa igår och det var himelskt goda 🙂
😀 Vad kul att du gillade dem !
Hej! Vi är två tjejer på 11 år som älskar att baka! Vi har nu gjort ditt recept och de är super goda! Mvh Thea och Clara! 🙂
Ps din matblogg är toppen 😉
Vansinnigt goda!
Hej
Nu luktar det ljuvligt här hemma. Bakade dom med Lisebergs vinsten i…(2 kg Geisha) jättegoda – kanonrecept 😉
🙂
Vilka Goa recept du har på din blogg:) blev bjuden på dessa Go bitar igår helt ljuvliga! Tack för en bra blogg!
🙂
Tusen tack, Inger.
Ojoj, vilka läckerbitar, precis som du 😉
Nämen Lennart då 😉
Sant!!
Enda matbloggen jag följer och delar. Den bästa i mina ögon och så inspirerande så tusen tack för bästa bloggen som innehåller allt man behöver
Shiiit vilka goda kakor!! Jag gjorde dom inför min kommande födelsedag men jag får nog ta och göra en sats till för jag misstänker att det försvinner några innan dess..!! Tack för alla smaskiga recept!
Hej! Sikken blogg, så mycket inspiration och en gnällande Karl som tycker jag bakar för mycket 🙂
Undrar om man kan ta vanlig daimpanacotta istället för chokladkakan? Har bara dubbeldaim hemma..
Tack för en fantastisk blogg!!!
Prova – jag tror att det kan bli riktigt gott 🙂
Inre daim pannacotta utan vanlig daim – dubbeldaim
Hej!! Undrar om graderna du skriver gäller i en varmluftsugn? Tack för supergoda recept o tips! 🙂
Vilket gradantal ska det vara..?
Det står i receptet 🙂
200 grader.
Superdupergoda!!!!
Hej kan man använda maple sirap ist för vanlig?
hej! Jag förstår inte riktigt vad du menar med två styckna längder? Skulle du kunna förklara det lite mer specifikt?
Måste prova att göra dessa! Verkar jättesmarriga!
Tack på förhand!
Med vänlig hälsning,
Priscilla
hej,
Dela degen i två ( eller tillochmed 3 ) olika hägar, och rulla ut varje bit till en längd.
Såååå GODA kakor! Första omgången tog sluuut på en gång!
Jag gjorde dessa idag men de verkar inte stelna. Vad gjorde jag för fel?
Min sambo gillar inte daim så jag provade marabou saltlakrits istället. De blev väldigt populära! Tack för en väldigt bra blogg!
hej! jag undrar hur mycket sirap det ska vara i dessa? tänkte pröva de nämligen 😀
Älskar dessa kakor och dina recept på din blogg. Ett tips bara det blir enklare att följa ett recept när ingredienslistan är i den ordning de kommer i receptet.
Hej Jenny
Hej Jenny
Livsfarligt goda!! Kommer göras igen.
Kan man använda hackad vanlig daim istället för marabou chokladkaka?
Ja, det går bra.
Kan man ha margarin i
Gillar du margarin bättre så går det lika bra.
Hej! Gjorde kakorna idag och de blir super goda! Jag undrar hur du hackar din choklad? Jag tycker själv att det är jätte jobbigt att göra det och att det aldrig blir bra. Jag prövade att göra det med en hammare och kniv…
Har provat att baka dessa tre gånger, men alla gångerna har längderna flutit ut jättemycket. Så de blir väldigt tunna och bränns lätt i kanterna..
Aldrig varit med om… så det kan jag inte svara på 🙂
Fick samma problem idag när jag gjorde daimsnitten, de flöt ut och blev väldigt platta. Har aldrig hänt mig innan när jag gjort dumlesnitten. Funderar på om jag kan ha plattat till längderna lite för mycket innan jag slängde in dom i ugnen (?). Ska prova att inte platta till dom så mycket nästa gång 🙂
Kan intyga att de tar slut även i frysen! Hahah
Hej Jenny!
Bakade dessa gobitar i torsdags och alla som har smakat dessa kakor tyckte att de var underbart goda. Tack för en otroligt fin bak- och matblogg!
Ha en mysig söndag!
/Caroline
Hej!
Tänkte prova dessa på söndag eftersom jag ska ha klädparty hos mig och tänkte ha dem som lite dessert bland annat. Hur många blir det enligt det receptet du har ovan? Funderar på om jag kanske måste göra dubbel sats nämligen.
Tack för otroligt mycket goda rätter, recept och tips!
Ha en härlig helg!
Med vänlig hälsning,
Susanne
Hej,
Ungefär hur många kakor blir det av en sats?
/Emma
Man skulle väl kunna byta ut chokladen till Dumle istället? 🙂 Btw hela familjen ÄLSKADE kakorna! (Fick gömma några)
Hej Jenny! Tack för en superinspirerande och härlig blogg! Jag är glutenintolerant och bakar då med glutenfritt mjöl. Snittar, har för mig, en tendens att flyta ut väldigt mycket. Har du något tips för att förhindra detta? Eller kanske någon annan här bland kommentarerna? :)) Kram!