Daimkakor / Daimsnitt

Många ville baka dessa godingar redan idag, så jag tänkte att det var lika bra att uppdatera med receptet i g0d tid. Så ni eventuellt hinner åka och handla om det skulle vara något som fattas där hemma i skafferiet. Galet goda sega, knäckiga daimkakor. Kommer bli en riktigt kalasklassiker hädan efter ( funkar  bra att frysa) För att lättare följa alla mina recept så hittar ni matbloggen på facebook här och även på instagram @jennysmatblogg

Serverar du  dem när de är ljumna är de sega & chokladiga, när de svalnat blir de mer knäckiga. Goda vilket som 🙂

daimkakor

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak

IMG_9559

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Galet goda!

Vill man ha tunnare/ hårdare snitt gör man tre längder. Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken.

IMG_9608

18
Prenumerera
Notis om

84 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna_DV
10 år sedan

Mums! De måste provas!

Jennys_matblogg
Reply to  Johanna_DV
10 år sedan

🙂

Sofia
10 år sedan

Jag hade ingen choklad med dajmsmak hemma men jag slängde i kexchoklad istället. Också gott 🙂 tack Jenny för alla recept!

Jennys_matblogg
Reply to  Sofia
10 år sedan

Kul – måste prova.

al68
10 år sedan

Gud var gott, måste baka lite småkakor i helgen, det bästa jag vet. Då får man allt testa dessa, kan ju inte bli fel. Perfekt att fylla frysen, bäst för då tar dom ju inte slut ; )

Jennys_matblogg
Reply to  al68
10 år sedan

De tar slut även i frysen 😉

jenny
10 år sedan

Vad är det för choklad med daim smak? För det är inte daim eller?

Jennys_matblogg
Reply to  jenny
10 år sedan

Det är en 200 grammare chokladkaka med daimsmak.
kolla i chokladhyllan så hittar du:)

Maria Nalle Puh Betancor
10 år sedan

Kan det göras utan choklad ??

Monica Nilsson
Reply to  Maria Nalle Puh Betancor
9 år sedan

Då blir det bara kolasnitt ( typ ). Men det är också gott

Ida
10 år sedan

Mums så gott de lät 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Ida
10 år sedan

🙂 det var de ! hihi

Kristin
10 år sedan

Är det rumsvarmt smör eller ska man smälta det? Låter jättegott! Ska bakas nu!! 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Kristin
10 år sedan

Rumsvarmt 🙂
Lycka till

evelina
10 år sedan

Vilket märke är de chokladen? Vilken affär köpte du i ? Ser super goooottttttt ut !!!

Jennys_matblogg
Reply to  evelina
10 år sedan

Det är Marabou- du hittar den i chokladhyllan 😀

hos familjen vanlig
10 år sedan

Blev tipsad om din blogg igår och här verkar jag ju hitta mängder med goda saker…. och onyttiga 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  hos familjen vanlig
10 år sedan

Välkommen tillbaka 😀

Nina - Glamourmamman
10 år sedan

Men gud vad gott!! Har ganska nyligen hittat till din blogg, men jag är redan helt såld 🙂
Kram Nina

http://glamourmamman.blogg.se

Jennys_matblogg
Reply to  Nina - Glamourmamman
10 år sedan

😀 Välkommen tillbaka

Totten
10 år sedan

Bakade dessa igår och de var supersmarriga!! Tack för receptet! Kram Totten

Jennys_matblogg
Reply to  Totten
10 år sedan

😀

Elin
10 år sedan

Bakade dem nu precis, mums! Enda negativa är att de lär ta slut fort. 🙂 tack för en toppen blogg, lagat många av dina recept. /Elin

Jennys_matblogg
Reply to  Elin
10 år sedan

😀
Här försvann de i ett nafs( hjälpte inte att gömma dig i frysen) hihi

Elin
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Nä barnen hittade mig där :p

Ina
10 år sedan

Du har Sveriges bästa matblogg ska du veta 🙂
Älskar älskar dina recept

Jennys_matblogg
Reply to  Ina
10 år sedan

<3 <3

Jenni
10 år sedan

Hej, är det ljus eller mörk sirap du använder? Tänkte testa på att göra dessa Daim =)

Elina
10 år sedan

Mums!!! Super goda 🙂 Tack för en jätte bra blogg håller på att testa ALLA recept fått många nya smak upplevelse:)

Åsa
10 år sedan

Så spännande, har dessa i ugnen nu. Om dottern gillar dem blir de nog med på konfirmationens fikabord.

Josefine
10 år sedan

Gjorde dessa igår och det var himelskt goda 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Josefine
10 år sedan

😀 Vad kul att du gillade dem !

Anna
10 år sedan

Hej! Vi är två tjejer på 11 år som älskar att baka! Vi har nu gjort ditt recept och de är super goda! Mvh Thea och Clara! 🙂
Ps din matblogg är toppen 😉

Fia
10 år sedan

Vansinnigt goda!

Anna
10 år sedan

Hej
Nu luktar det ljuvligt här hemma. Bakade dom med Lisebergs vinsten i…(2 kg Geisha) jättegoda – kanonrecept 😉

Jennys_matblogg
Reply to  Anna
10 år sedan

🙂

Inger
10 år sedan

Vilka Goa recept du har på din blogg:) blev bjuden på dessa Go bitar igår helt ljuvliga! Tack för en bra blogg!

Jennys_matblogg
Reply to  Inger
10 år sedan

🙂
Tusen tack, Inger.

Lennart
10 år sedan

Ojoj, vilka läckerbitar, precis som du 😉

Margareta
Reply to  Lennart
10 år sedan

Nämen Lennart då 😉

Esbjörn
Reply to  Lennart
10 år sedan

Sant!!

Peter Lindvall
10 år sedan

Enda matbloggen jag följer och delar. Den bästa i mina ögon och så inspirerande så tusen tack för bästa bloggen som innehåller allt man behöver

Johanna
10 år sedan

Shiiit vilka goda kakor!! Jag gjorde dom inför min kommande födelsedag men jag får nog ta och göra en sats till för jag misstänker att det försvinner några innan dess..!! Tack för alla smaskiga recept!

Antonia
10 år sedan

Hej! Sikken blogg, så mycket inspiration och en gnällande Karl som tycker jag bakar för mycket 🙂

Undrar om man kan ta vanlig daimpanacotta istället för chokladkakan? Har bara dubbeldaim hemma..

Tack för en fantastisk blogg!!!

Jenny Warsen
Reply to  Antonia
10 år sedan

Prova – jag tror att det kan bli riktigt gott 🙂

Antonia
10 år sedan

Inre daim pannacotta utan vanlig daim – dubbeldaim

Marie
10 år sedan

Hej!! Undrar om graderna du skriver gäller i en varmluftsugn? Tack för supergoda recept o tips! 🙂

Kristina Haag
10 år sedan

Vilket gradantal ska det vara..?

Jenny Warsen
Reply to  Kristina Haag
10 år sedan

Det står i receptet 🙂
200 grader.

10 år sedan

Superdupergoda!!!!

hadis
10 år sedan

Hej kan man använda maple sirap ist för vanlig?

Priscilla
10 år sedan

hej! Jag förstår inte riktigt vad du menar med två styckna längder? Skulle du kunna förklara det lite mer specifikt?

Måste prova att göra dessa! Verkar jättesmarriga!

Tack på förhand!

Med vänlig hälsning,
Priscilla

Jenny Warsen
Reply to  Priscilla
10 år sedan

hej,
Dela degen i två ( eller tillochmed 3 ) olika hägar, och rulla ut varje bit till en längd.

Helena
10 år sedan

Såååå GODA kakor! Första omgången tog sluuut på en gång!

Hanna
10 år sedan

Jag gjorde dessa idag men de verkar inte stelna. Vad gjorde jag för fel?

Sofis
9 år sedan

Min sambo gillar inte daim så jag provade marabou saltlakrits istället. De blev väldigt populära! Tack för en väldigt bra blogg!

Jonna
9 år sedan

hej! jag undrar hur mycket sirap det ska vara i dessa? tänkte pröva de nämligen 😀

Linda Johansson
9 år sedan

Älskar dessa kakor och dina recept på din blogg. Ett tips bara det blir enklare att följa ett recept när ingredienslistan är i den ordning de kommer i receptet.

Lina Thor
9 år sedan

Hej Jenny

Lina Thor
9 år sedan

Hej Jenny

Maria
9 år sedan

Livsfarligt goda!! Kommer göras igen.

Mia
9 år sedan

Kan man använda hackad vanlig daim istället för marabou chokladkaka?

Jenny Warsen
Reply to  Mia
9 år sedan

Ja, det går bra.

Sara Olsson
9 år sedan

Kan man ha margarin i

Jenny Warsen
Reply to  Sara Olsson
9 år sedan

Gillar du margarin bättre så går det lika bra.

Emm
9 år sedan

Hej! Gjorde kakorna idag och de blir super goda! Jag undrar hur du hackar din choklad? Jag tycker själv att det är jätte jobbigt att göra det och att det aldrig blir bra. Jag prövade att göra det med en hammare och kniv…

Jenny
9 år sedan

Har provat att baka dessa tre gånger, men alla gångerna har längderna flutit ut jättemycket. Så de blir väldigt tunna och bränns lätt i kanterna..

Jenny Warsen
Reply to  Jenny
9 år sedan

Aldrig varit med om… så det kan jag inte svara på 🙂

9 år sedan

Fick samma problem idag när jag gjorde daimsnitten, de flöt ut och blev väldigt platta. Har aldrig hänt mig innan när jag gjort dumlesnitten. Funderar på om jag kan ha plattat till längderna lite för mycket innan jag slängde in dom i ugnen (?). Ska prova att inte platta till dom så mycket nästa gång 🙂

Joss
9 år sedan

Kan intyga att de tar slut även i frysen! Hahah

Caroline
9 år sedan

Hej Jenny!

Bakade dessa gobitar i torsdags och alla som har smakat dessa kakor tyckte att de var underbart goda. Tack för en otroligt fin bak- och matblogg!

Ha en mysig söndag!
/Caroline

9 år sedan

Hej!
Tänkte prova dessa på söndag eftersom jag ska ha klädparty hos mig och tänkte ha dem som lite dessert bland annat. Hur många blir det enligt det receptet du har ovan? Funderar på om jag kanske måste göra dubbel sats nämligen.
Tack för otroligt mycket goda rätter, recept och tips!
Ha en härlig helg!
Med vänlig hälsning,
Susanne

Emma
9 år sedan

Hej,
Ungefär hur många kakor blir det av en sats?
/Emma

Malin
9 år sedan

Man skulle väl kunna byta ut chokladen till Dumle istället? 🙂 Btw hela familjen ÄLSKADE kakorna! (Fick gömma några)

Johanna
9 år sedan

Hej Jenny! Tack för en superinspirerande och härlig blogg! Jag är glutenintolerant och bakar då med glutenfritt mjöl. Snittar, har för mig, en tendens att flyta ut väldigt mycket. Har du något tips för att förhindra detta? Eller kanske någon annan här bland kommentarerna? :)) Kram!

Nästa inlägg

Köttbullar med brunsås och så något hembakat

84
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x