Hej igen,
Nu så är vi hemma efter att ha kollat på Jacobs fotbollsmatch ( iochförsig träningsmatch ) spännande iallafall 🙂 Upptäckte att det blev något konstigt med inlägget, eftersom bilderna till receptet försvann så jag uppdaterar det igen och hoppas det fungerar bättre. Har du planer på att baka idag eller imorgon – så är denna något för dig! Farligt lätt att göra och urgod. Vi bakade den igår efter inspirationen från cheesecaken som lillsyster bjöd på sist. Det är No-bake utan bara vispa lite grann och blanda ihop och sen vart det klart- enklare kan det nog knappast bli ( eller godare)
Mumma.
Till botten behöver du :
1 pkt med oreo cirka 150 gram
25- 50 gram gram smält smör
Fyllningen:
3 dl vispgrädde
600 gram philadelphiaost
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 pkt med oreo cirka 150 gram
ev. några oreo till garnering – nästan ett halvt pkt
Nougatsås:
100 gram nougat ( jag valde dubbelnougat)
50 gram mörk- eller ljuskvalitetschoklad ( jag valde 50/50)
2 1/2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Gör oreo cheesecake så här :
Börja med nougatsåsen. Låt grädden sjuda upp med vaniljsocker, ta bort från plattan när det börjat koka. Bryt ner nougat och choklad och rör tills du har en blank slät sås. Ställ sedan kallt.
Krossa kexens till botten i en matberedare, smält smöret och rör ihop med kexen. Fördela smeten jämnt i en form cirka 24 cm, och ställ kallt.
Vispa grädden fluffig så att den bildar rejäla toppar, vispa sedan socker, vaniljsocker och phialdelphiaost mjuk. Krossa kexen till smeten i matberedaren, och sedan vänder du ihop grädde med ostsmet och sist vänder du ner oreosmulorna. Häll upp i formen och ställ in i kylskåp över natten, minst.
Efter en fyra fem timmar tog jag ut min kaka och klädde den med oreo halvor ( jag delade dem på mitten först. ) Ställ sedan tillbaka i kylskåpet.
Så här fin var den innan vi började äta av den 🙂
Och så måste jag tipsa om Bubblerooms grymma REA! Nu får ni minst 50 % RABATT på deras redan rabatterade överdelar. Så varför inte passa på att uppdatera er höst – & vintergarderob. Klicka här.
Klär du formen med något för att få så fina kanter på cheesecaken?
Man kan klä formen med bakplåtspapper – men det har jag inte gjort denna gången.
Herregud vad gott 😀 måste provas!
Super bra blogg! har du nå bra tips på plock mat man kan bjuda sina tjejkompisar på? 🙂 vore kul med tema tips typ..:)
Men åååh, du är inte klook människa ! Helt gaalet vad mycket gott du lagar och bakar ! 😀
Lät du den stå i fem timmar först i frysen sen stoppade du i kakorna och sen stod den över natten? Jag ska nämligen göra en sån till tisdag kväll tänkte jag, men då kan jag väl ändå göra den imorgon, så är den lika god på tisdags kvällen? 🙂
I kylskåpet 🙂
Denna ska inte in i frysen.
Ska nog handla lite på vägen hem från jobbet:-P. Det får bli sträng diet efter dina smarriga recept:-)
Ser så god ut!!! Hur många räcker den till?
Jag gissar cirka 10- 12 men det beror på hur mycket man äter… 🙂
Ska man ta bort vaniljkletet emellan kakorna när man gör botten eller blanda allt?:)
Blanda allt 😀
Har du inte snott både receptet och bilderna från en annan blogg? Borde skriva vart det kommer ifrån.
Hej Ida
Det är självklart mina bilder, eftersom jag då jobbar med att fota.
Vilken blogg syftar du på som har mina bilder?
http://rababsmatlagning.for.me/bakverk.html
Den sidan hänvisar ju till jennys matblogg som källa men har inte samma bilder. /A
Hon har bakat oreocheesecaken och ville visa 🙂
Ser jättefin ut.
Ja, jätteroligt för mig att kolla på allt gott som ni bakar !
Och lånar man bilder måste man skriva det , Denna tjejen hade egna bilder- och provade oreo-cheesecaken 🙂
Men hon har ju hänvisat till min blogg- jätteroligt att se vilka av er som bakar med recepten 🙂
Bra tips! Fin blogg! En underbar tårta
Åh, den här måste jag testa:)!!! Du har en helt underbar blogg! Mina vänner avgudar ditt recept på nutellabiskiver! Bakverket har blivit ett måste när vi har kalas:). Tack för all inspiration!
Såg den ska vara i kylen, men har du provat att frysa in den och hur gjorde du isf, dekorerade du med kakor innan? Tack på förhand
Wow, vad god den såg ut! Men jag u ndrar om denna smälter när den står framme en stund? Som frysta cheesecakes brukar göra..
Inte smälta direkt – men för länge ska den inte stå framme 🙂
Vart har du i nougatsåsen?
När ska man ha på nougatsåsen? 🙂
Jag hade på den precis innan servering- typ som man serverar glass 😀
det spelar ingen roll om jag ta 50g smör istället för 25g? 🙂 har testat bakat daimbiskvier nu ska jag testa det här 🙂 dina receptet är super! Tack för alla recepter 🙂
Varför ska den vara i kylskåpet så länge??
Denna har jag gjort.
Sååå himla god!
Blir den något stel som i en cheesecake som man har gelatin i eller blir den super kladdig?
Supergod!! men min stelnade inte efter 10 timmar i kyl utan smälte snabbt innan servering 🙁 vad kan ha gått fel?
Hej Jenny
Lite kris läge här jag
ska bjuda på denna kaka om ca 9 timmar glömde att göra den i går kväll =( Vad hade du gjort i mitt läge? Kyl eller frys =)
Kyl. Hoppas du hinner 🙂
Kram
Var köpte du fatet där du serverar cheesecake ?
Hmm… Det var så länge sedan men jag misstänker att jag köpt det på blomsterlandet , eller gekås 🙂
Vet inte vad jag gör för fel men ett paket oreo räcker inte till botten för mig, behöver 2 paket minst. Min form är ca 24 cm. Vad gör jag som är galet? 🙂
Hej!
Jag undrar om man kan göra denna idag (tisdag) och servera på fredag? När skall man i så fall dekorera den med oreon på toppen? och skall den stå i kylen alla dessa dagar i så fall?
tacksam för svar!:)
Godast dagen innan 🙂
men det är okej att göra den idag och dekorera den torsdag då? om jag fattade det rätt! 🙂
Jag tycker att man bör göra & dekorera den dagen innan.
Hej Jenny ! Tack för en inspirerande matblogg 🙂 jag undrar om man kan göra den utan att ha nougatsås eller tycker du att den är nödvändig för att kakan skall bli god ? 🙂 tacksam för svar !
Man kan absolut göra den utan nougatsås 🙂
Hej,
Kan man använda någon annan sås till ifall någon är allergisk?
Eller är de lika gott utan sås? ☺️
den är lika god utan 🙂
Hej! Kan man frysa den? Eller kan man göra den typ 2 dagar innan man bjuder gäster?
Varför inte i frysen? Vad händer om jag ställer den där?
Kommer den vara som en frozen cheesecake?
Tack för svar:)
Då blir den inte så gräddig utan mer isig 🙂
Varför 600 g Philadelphia, har bakat din daim cheesecake och d är bara 300g, räcker inte 300g även för denna??
Jag gjorde den här till min pojkväns födelsedagskalas nu i helgen, och OJ vad populär den var! Jag gjorde en, och den räckte till 12 personer. Dock räckte inte 1 paket oreo till botten, jag hade en form på 25 cm och fick ta dubbel sats till botten. Jag gjorde den även utan nougatsåsen, vilket fungerade utmärkt! Verkligen supergod. Rekommenderas!!
Har precis bakat denna till i morgon då vi ska ha tjejkväll.
Tyckte man kan iaf göra nougatsåsen till sist.
Och oströran skulle man nog börjat med i en annan skål för mjuka upp…
Detta kanske är en självklarhet för vissa men brukar inte baka!
Hoppas den blir lika god som din ser ut och vara 🙂
Nu står min oreo cheesecake i kylskåpet… tänkte fråga snabbt varför min blev lite lös sista? Är de för att man inte haft den i kylskåpet tillräckligt länge?
Då kan det vara att vi inte har samma likadan form och att den behöver någon timme till i kylskåp.
Kan man frysa den typ en timme bara innan man ska äta den så den blir lite som glass?
Hej!
Vad händer om man tillagar denna i ugnen?
Stämmer det verkligen med 600 g philadelphiaost??
Japp 🙂
Hej! måste man ha en matberedare för att blanda vissa av ingredienserna eller kan man använda visp istället och ha ingredienserna i bunke istället för matberedaren?eller funkar inte det;)
Det står att den ska vara inne i kylen under natten, minst.
Sen efter det står det 4-5 timmar. Räcker det med 4-5 timmar eller måste den stå en hel natt? Blev lite förvirrad 🙂
Minst är 4-5 timmar, men blir bäst över natten 🙂
När tar du av kanten på formen? Gjorde en annan av dina cheesecake häromdagen men tog då av kanter precis innan servering, men då fastnade lite bitar i kanten så den såg kantstött ut så att säga 🙂 PS håller på att göra oreo-versionen i skrivande stund 😀
Jag tar av kanten av formen precis innan servering. Vrakar snygga till kanterna med en slickepott som jag jämnar till kanterna med 🙂
Tack! O tack för att du alltid svarar på frågor vi läsare har, det uppskattas 🙂
<3
Skulle man kunna dekorera med frukt eller bär och strunta i såsen? Vilka frukter och bär skulle i så fall passa bäst smakmässigt? Har aldrig testat kakorna. 🙂
Ska det verkligen vara 11 dl socker??
en och en halv 🙂
Kan jag göra den idag och servera på söndag?
Testade göra denna i helgen. Dock stelnade den inte trots att den stått i kylskåpet hela natten och dagen efter. Den var supergod i smaken men väldigt trist att servera något som inte ser fint ut när man lägger upp. Vad kan ha gått fel? Kan man inte ha den i frysen några timmar innan servering?
Hej, det stog i receptet att du gjorde nougatsåsen först. Skulle man kunna göra den medans kakan står i kylen?
Hej… antar att jag läste ordentligt först nu & det står kylen, jag har alltid stoppat kakan i frysen (med toppenresultat 👍) men är nyfiken på hur den blir om man stoppar den i kylen 😳