Nu kommer receptet på middagen vi lagade igår , precis som utlovat.
Riktigt gott att ha kyckling, och choritzo i samma gryta- hade jag haft oliver hemma hade jag även blandat i en burk med sådana. Gott!
Det här behöver du :
3 kycklingfileer
smör
2 choritzokorvar
1 liten lök
5 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
2 msk tomatpure
1 tsk honung
2 msk hackad persilja
1 1/2 dl grädde
Maizena
ev. 1 tsk sambal oelek
salt och peppar
Serveras med ris, pasta eller klyftpotatis
Gör så här :
Skiva kycklingen och korven tunt, och smörstek först kycklingen.
När kycklingen är klar så blanda ner den hackade löken och korven & fräs tills de fått fin färg. Blanda ner tomatpure, honung, vatten, grädde & buljongtärning och låt sjuda upp.
Rör ner hackad persilja och smaka av med lite salt och peppar. ( ev. sambal oelek och korven inte var tillräckligt kryddig ) Red av såsen med maizena till önskad konsistens och sedan klart att servera, med potatis eller ris.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Just nu är det REA på denna grymma dusch-hyllan. Bara 351 : – Klicka här:
Gott och enkelt! Helt i min smak. Tummen upp 🙂
Låter gott ska ge mig på detta ikväll 🙂
Hej söta du ! Tack för en mysig blogg ,o gillar verkligen din inredning ! Såg en bild ,tror det var din hall,ett jättesnyggt mörkgrått klinkergolv, undrar vad det heter ?! Stor kram
Tack Lotta 🙂
Vad roligt att höra, angående golvet så vet jag inte riktigt vad det heter.
men det påminner om skiffer.
Kram kram
Visst är det så himla gott med choritzo i grytan, den ger en väldigt god och pikant smak. Kabanossekorv är också mycket gott att smaksätta med, en klar favorit är Kreolsk gryta, men denna ska vi absolut prova i vårt kök!
Kramar
JENNY !! Gör denna just nu, men så har hönsbuljonen gått ut !! vad kan jag ta istället??? ’
Fantastiskt gott!!!
Det står att det ska vara grädde i, när? 🙂
Ja, samtidigt som buljongen.
Jag har uppdaterat 🙂
Jättegod gryta! Fick bra betyg av barnen med. Följer din blogg och tycker du har mycket härliga och goda recept!
Hej!
Tack för en fantastisk blogg! Vad tror du om att byta ut kycklingen mot fläskfilé och hönsbuljongen mot köttbuljong? Receptet låter jättegott men gubben här hemma är inte så förtjust i kyckling..
Tack på förhand!