Solrosbröd

Här kommer receptet

50 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
2 tsk salt
3 msk sirap
ca 13-14 dl rågsikt
4 dl solrosfrön

Garnering:
1 dl Solrosfrön

Ställ ugnen på 200-225 grader,
Smält smöret och värm upp det till fingervarmt tillsammans med mjölken, smula ner jästen i en bakbunke. Häll över lite av mjölkblandningen och lös upp jästen innan du häller i resten av vätskan.
Rör sedan ner mjölet och resten av ingredienserna i bunken, och arbeta degen väl.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. När det är dags att baka ut så rulla till fina små bullar , ca 16-20 bröd. Pensla med vatten innan du strör över solrosfröna.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter innan det är dags att grädda dem, i mitten på ugnen i ca 10-15 minuter.

Låt bröden svala på galler.

 

 

 

0
Prenumerera
Notis om


1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Martina
10 år sedan

Hej! Tror du man kan göra dessa som (ett) stort bröd? Skulle gärna minska arbetsinsatsen lite även om frallor är så gott!

Nästa inlägg

Hallongrottor

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...